20 χρόνια μετά ένα γέρικο Πούμα βιώνει την ελευθερία [βίντεο]

20 χρόνια μετά ένα γέρικο Πούμα βιώνει την ελευθερία [βίντεο]

Ο Μουφάσα, ένα όμορφο γέρικο πούμα που πέρασε ολόκληρη τη ζωή του σε τσίρκο, βίωσε πρόσφατα για πρώτη φορά την ελευθερία, όταν η οργάνωση που το έσωσε το μετέφερε στο καινούργιο του σπίτι, ένα αχανές εθνικό πάρκο κοντά στη Λίμα. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, το πούμα πιστεύεται ότι ήταν το τελευταίο άγριο ζώο που εμφανιζόταν σε τσίρκο του Περού. Αν και η κυβέρνηση της χώρας είχε επιβάλλει τη σχετική απαγόρευση ήδη από το 2011, οι ιδιοκτήτες του πάρκου Circo Coreander είχαν καταφέρει να κρύψουν από τις αρχές την ύπαρξη του Μουφάσα, μεταφέροντας το γέρικο πούμα από πόλη σε πόλη μέσα σε μικρό φορτηγάκι, γεμάτο με σκουριασμένα εργαλεία. 

Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο, μία φιλοζωική οργάνωσε δέχθηκε μία καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του άγριου πλάσματος, που ήταν δεμένο επί 24ωρου βάσεως με βαριές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία έφοδος της αστυνομίας που έληξε με τη διάσωση του πούμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Μουφάσα έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή στο συγκεκριμένο τσίρκο, αφού αιχμαλωτίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία. 

Η συγκινητική στιγμή της απελευθέρωσής του καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.