Βασανιστήρια κι εξευτελισμός πολικών αρκούδων σε ρωσικό τσίρκο! (φωτό)

Βασανιστήρια κι εξευτελισμός πολικών αρκούδων σε ρωσικό τσίρκο! (φωτό)

Θλίψη και εξευτελισμός: με αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσε να συνοψιστεί το θέαμα υπέροχων κι επιβλητικών πολικών αρκούδων με σιδερένια φίμωτρα να εξαναγκάζονται σε διάφορα αφύσικα «νούμερα» σε ρωσικό τσίρκο.

Η εκπαιδεύτρια Yulia Denisenko κάνει τις αρκούδες της να τραγουδούν- να βρυχώνται σε μικρόφωνο- να χορεύουν, να κάνουν πατινάζ και να παίζουν μπάλα στο πλαίσιο της παρουσίασής της στο τσίρκο Ivanovo στη Ρωσία.

Σε άλλο νούμερο, η Denisenko γονατίζει και η αρκούδα ξαπλώνει με υποταγή δίπλα της. Μετά βάζει το χέρι της μπροστά στη μουσούδα του ζώου- που είναι βέβαια «σφραγισμένη» με φίμωτρο- και επιδεικνύει τη «δύναμή» της.

Η Denisenko έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη να χτυπά τα ζώα της όταν είναι μικρά ώστε να εξαλειφθούν οι ενστικτώδεις αντιδράσεις τους μεγαλώνοντας… Είχε περιγράψει το πώς τα ζώα εξαναγκάζονται να περπατούν στα πίσω πόδια τους, κάτι που δεν κάνουν από μόνα τους στη φύση.

«Σε συνθήκες ελευθερίας τα ζώα αυτά μπορούν εύκολα να σκοτώσουν μια φώκια με ένα και μόνο χτύπημα του ποδιού τους. Έτσι είναι απαραίτητο να τους ανταποδίδεται κάθε χτύπημα όταν είναι μικρά. Έτσι, καθώς μεγαλώνουν, θα εξαλειφθεί αυτή η ενστικτώδης ενέργειά τους», είχε πει η «εκπαιδεύτρια».

Η Denisenko και οι συνεργάτες της έχουν ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη παρουσιάζοντας το αφύσικο, βασανιστικό και εξευτελιστικό «νούμερό» τους και το 2014 είχαν εμφανιστεί ακόμα και στο τσίρκο Bolshoi. Είχαν ταξιδέψει ακόμα και στο Σότσι για να το παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
arkouda11arkouda10arkouda9arkouda8arkouda7arkouda6arkouda5arkouda4arkouda3arkouda2arkouda1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.