ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έχετε δει δράκους να παλεύουν μέχρι θανάτου; (video)

Έχετε δει δράκους να παλεύουν μέχρι θανάτου; (video)

Ο δράκος του Κομόντο είναι η μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου. Το μήκος της μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα . Θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού επιτίθεται και καταβροχθίζει κυριολεκτικά οποιοδήποτε έμβιο ον, ακόμα και ανθρώπους. Μεγάλοι του πληθυσμοί ζουν στα νησιά Κομόντο, και από εκεί πήρε και το όνομα του. Ανήκει στους βαράνους, αλλά όπως θα δείτε μοιάζει σαν να έχει βγει απευθείας από μια άλλη εποχή, από μια εποχή με δράκους και δεινόσαυρους.

Πρόκειται για ένα τρομακτικό ερπετό που εκτός από το τεράστιο μήκος του που σε καθηλώνει, έχει μια σειρά από 60 μικρά και αιχμηρά δόντια, σχεδιασμένα για να τεμαχίζουν και να σκίζουν σάρκα. Οι δράκοι Κόμοντο καταβροχθίζουν οποιοδήποτε είδος κρέατος μπορούν να βρουν, ακόμα και αν αυτό είναι ένας νεαρός κομόντο ή… ένας άνθρωπος. Κυνηγούν ή στήνουν ενέδρα σε όλα τα ζώα τους οικοσυστήματός τους, και θεωρούνται κορυφαία αρπακτικά, όπως ακριβώς οι τυρανόσαυροι, πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Αυτό που τους κάνει ιδιαίτερους είναι το… σάλιο τους. Οι Κομόντο έχουν θανατηφόρο σάλιο που περιέχει περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη βακτηριδίων. Επτά από αυτά είναι θανατηφόρα. Ο Δράκος δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα. Αυτό που κάνει είναι να φτύνει το δηλητηριώδες σάλιο του σε μια απόσταση 10 μέτρων προς την πιθανή λεία. Όταν το ζώο- θήραμα περπατήσει πάνω από το σάλιο, θα μολυνθεί και θα αρχίσει να αποσυντίθεται μέχρι που θα υποκύψει σε εκτεταμένες μολύνσεις. Ο δράκος απλά περιμένει το θάνατο της λείας του αντί να σπαταλά ενέργεια κυνηγώντας την.

Το εκπληκτικό βίντεο που θα δείτε από το National Geographic δείχνει τι συμβαίνει όταν δυο αρσενικοί δράκοι συναντιόνται. Η μάχη είναι αδυσώπητη και θανατηφόρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.