Ο πιγκουίνος που κάθε χρόνο κάνει το ίδιο ταξίδι στη Βραζιλία για να δει τον … ψαρά που τον έσωσε [βίντεο]

Ο πιγκουίνος που κάθε χρόνο κάνει το ίδιο ταξίδι στη Βραζιλία για να δει τον … ψαρά που τον έσωσε [βίντεο]

Πόσοι άνθρωποι θα ταξίδευαν χιλιάδες μίλια κάθε χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να επισκεφθούν και να ευχαριστήσουν τον ευεργέτη τους; Ελάχιστοι. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, πρωταγωνιστής δεν είναι δύο άνθρωποι, αλλά ένας άνθρωπος και ένας… πιγκουίνος! Ο τελευταίος ταξιδεύει κάθε χρόνο χιλιάδες μίλια, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον άνδρα που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, πριν από λίγα χρόνια.

Πρόκειται για μία μοναδική ιστορία, η οποία βγήκε στην επιφάνεια και έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση μέσω της προβολής της στα social media. Το 2011, ένας συνταξιούχος ψαράς από τη Βραζιλία, ο Περέιρα ντε Σόουζα, βρήκε τον πιγκουίνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Τον περιμάζεψε, τον ξέπλυνε και τον φρόντισε, έως ότου ανακάμψει.

Ο Βραζιλιάνος ψαράς πίστευε πως μόλις γίνει καλά, θα φύγει και θα επιστρέψει στον τόπο του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο πιγκουίνος, ονόματι Ντιντίμ, κάθισε μαζί με τον ψαρά για 11 μήνες. Όταν αποφάσισε να φύγει, ο Περέιρα ντε Σόουζα τον αποχαιρέτησε. Λίγους μήνες αργότερα, με έκπληξη αντίκρισε στην παραλία του νησιού που διαμένει, τον ίδιο πιγκουίνο. Είχε επιστρέψει, προκειμένου να αντικρίσει ξανά τον ευεργέτη του. Από τότε έχει ταξιδέψει άλλες πέντε φορές, για τον ίδιο λόγο. Όπως αποκάλυψε ο συνταξιούχος ψαράς, ο πιγκουίνος κάθεται μαζί του για οκτώ μήνες κάθε χρόνο και τους άλλους τέσσερις πηγαίνει στον τόπο που συγκεντρώνονται οι υπόλοιποι του είδους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.