ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιγάντιο ανακόντα καταγράφηκε στη Ζούγκλα του Εκουαδόρ [φωτό-βίντεο]

Γιγάντιο ανακόντα καταγράφηκε στη Ζούγκλα του Εκουαδόρ [φωτό-βίντεο]

Τεράστιο ανακόντα με μήκος που ξεπερνά τα 5,18 μέτρα και ζει βαθιά στη ζούγκλα της Αμαζονίας, αποκαλύφθηκε σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο Gordon Buchanan παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με τίτλο «Tribes, Predators and Me» που θα προβληθεί στο BBC Two το Σάββατο και στο πρώτο επεισόδιο συναντά μια οικογένειά της φυλής Waorani στο Εκουαδόρ που κυνηγά ανακόντα.

Στόχος τους είναι να πιάσουν και να αφήσουν στη συνέχεια ελεύθερο ένα γιγάντιο ανακόντα, το πιο επικίνδυνο ζώο του Αμαζονίου, απειλή και για τους ανθρώπους. Οι Waorani πιστεύουν ωστόσο πως τους δίνει και μεγάλη πνευματική δύναμη. Υπάρχει κι ένας επιστημονικός λόγος για το εγχείρημα καθώς οι Waorani συλλέγουν δείγματα από το φίδι και τα δίνουν σε επιστήμονες που μελετούν τις συνέπειες της ρύπανσης στην περιοχή.

Το ανακόντα που πιάστηκε και αφέθηκε ελεύθερο είναι ένα από τα μεγαλύτερα που πιάστηκαν ποτέ με καταγεγραμμένο μήκος σχεδόν 56,2 μέτρων.

Για τους άνδρες της φυλής αυτής, το να πιάνουν και να αφήνουν ελεύθερα μεγάλα ανακόντα αποτελεί και επίδειξη γενναιότητας. fidiaum2fidiaum3fidiaum4fidiaum5fidiaum6fidiaum7

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.