Κατέρρευσε ελέφαντας που μετέφερε τουρίστες στους 40C στην Καμπότζη (φωτό)

Κατέρρευσε ελέφαντας που μετέφερε τουρίστες στους 40C στην Καμπότζη (φωτό)

Οργή έχει προκαλέσει στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ο θάνατος της Sambo, ενός θηλυκού ελέφαντα, που μετέφερε από το 2001 μέχρι τον θάνατό του την περασμένη Παρασκευή τουρίστες σε δημοφιλή ναό της Καμπότζης.

Το άτυχο ζώο είχε εκπαιδευτεί για να μεταφέρει τουρίστες στον ναό Άνγκορ Βατ στην ομώνυμη πόλη της Καμπότζης, που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες στην χώρα. Η Sambo πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας από 40 μέχρι 45 ετών και εκείνη την ημέρα είχε μεταφέρει δύο φορές τουρίστες στον ναό, αφού διένυσε μια διαδρομή 40 περίπου λεπτών με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 40C.

Ο θηλυκός ελέφαντας κατέρρευσε σε αρχαιολογικό πάρκο πριν φθάσει στον ναό και λίγο αργότερα πέθανε. Ο υπεύθυνος της εταιρείας «Angkor Elephant Company», στην οποία ανήκε το άτυχο ζώο, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τον ξαφνικό θάνατο της Sambo και ανέφερε ότι ο κτηνίατρος διέγνωσε πως ο θάνατος του ελέφαντα οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την ανάρτηση της εικόνας του νεκρού ελέφαντα στο Facebook η σχετική φωτογραφία είχε 8.000 κοινοποιήσεις, ενώ οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, που και στο παρελθόν έχουν ζητήσει να σταματήσουν τα ζώα να εργάζονται ως τουριστική ατραξιόν, ξεκίνησαν εκστρατεία για να τερματιστεί αυτή η «πράξη φρίκης», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.