ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο

Βίντεο: Αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο

Ας δούμε τα δέκα πιο δυνατά σκυλιά του κόσμου, βάσει της ισχύος του δαγκώματός τους και της μυικής μάζας τους.

10. Ντόμπερμαν – Dobermann

Το Doberman, είναι μια φυλή σκύλων που αναπτύχθηκε αρχικά γύρω στο 1890 από τον Karl Friedrich Louis Dobermann. Τα Doberman είναι από τα πιο γνωστά κατοικίδια ζώα και η φυλή είναι γνωστή ως ευφυής, άγρυπνη και πιστή. Παρόλο που θεωρείται ότι είναι σκυλιά εργασίας, τα Doberman θεωρούνται συχνά ως άγρια ​​και επιθετικά.

9. WOLFDOG – Λυκόσκυλο

Τα χρώματα του τριχώματος είναι μαύρο με πυρόξανθο ή μαυριδερό με πυρόξανθο, ενίοτε και εντελώς μαύρο ή ακόμα και μαυριδερό με λευκό. Η φροντίδα του, ανάλογα με την τρίχα του, είναι κανονική έως χρονοβόρα. Τα αυτιά του είναι πάντα όρθια.

8. Pitbull – Πίτμπουλ

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία άρχισαν να πειραματίζονται διασταυρώνοντας μπουλντόγκ και τεριέ, ψάχνοντας για ένα σκυλί που να συνδύαζει την προθυμία, την ταχύτητα, την ευελιξία του τεριέ με την δύναμη και το αθλητικό παράστημα του μπουλντόγκ. Στις αρχές του 20ου αιώνα θέλησαν να αναγνωρίσουν την φυλή αυτή.

Στην αρχή η φυλή αναπαράχθηκε σαν δόλωμα για αρκούδες και ταύρους. Αυτό αργότερα κριθηκε πολύ σκληρό για τα σκυλιά.Αργότερα το σκυλί αυτό χρησιμοποιήθηκε για φύλακας προστασίας ανθρώπων, αλιευμάτων και βοοειδών.

7. Ντόγκο Αρτζεντίνο – Argentine Dogo

Το Dogo Argentino, επίσης γνωστό ως Mastiff της Αργεντινής είναι ένα μεγάλο, λευκό, μυϊκό σκυλί που αναπτύχθηκε στην Αργεντινή κυρίως για τον σκοπό του μεγάλου κυνηγιού, αγριογούρουνου και πούμα.

Ο δημιουργός, Antonio Martínez Νόρες, ήθελε ένα σκυλί που θα παρουσιάζει γενναιότητα και προθυμία στην προστασία της ανθρώπινης σύντροφό του μέχρι θανάτου.

Το πρώτο σκυλί που εκτράφηκε ήταν το 1928, από το σκυλί της Κόρδοβα μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από άλλες φυλές, συμπεριλαμβανομένων και του μεγάλου Δανικού. Το χρώμα του σκυλιού είναι μόνο το άσπρο και πολλά σκυλιά αυτού του τύπου υποφέρουν από κώφωση συχνά από κουτάβι.

Το Dogo Argentino αναπτύχθηκε το 1920 από τον Δρ Antonio Martinez Nores. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σκυλί κυνηγό, φύλακα και σύντροφο της οικογένειας. Προκειμένου να το πετύχει ξεκίνησε διασταυρώσεις με μια φυλή που ονομάζεται σκυλί της Κόρδοβα.

6. Καυκάσιος ποιμενικός – Caucasian Ovcharka

Τα βουνά του Καυκάσου είναι το σπίτι για ένα από τα παλαιότερα είδη σκύλων μολοσσούς, το σκυλί του βουνού Καυκάσου. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τύπων μεταξύ των σκύλων του Καυκάσου, σκυλιά ανάλογα με την περιοχή καταγωγής τους, αλλά είναι ένας ενιαίος τύπος έχει βρεθεί στην εμφάνιση, την ιστορίακαι στο βάρος της φυλής.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη επίσημη εμφάνιση έξω από τον Καύκασο ήταν στη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία, το σκυλί Mountain Καυκάσου υπήρχε από την αρχαιότητα, όπως και πολλοί μολοσσοί της Ανατολής.

Ιστορικά, οι μολοσσοί Καυκάσου είχαν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να προστατεύσουν τις ιδιόκτησίεςτων ζώων των ιδιοκτητών τους, σκότωναν λύκους, αρκούδες και μεγάλα θηράματα. Σήμερα, ειδικά έξω από τον Καύκασο, απασχολούνται ως ζώα συντροφιάς και φύλακες.

5. Πρέσα Κανάριο – Perro de Presa Canario

Η φυλή Perro de Presa Canario είναι ένας μεγάλο σκυλί τύπου μολοσσού που αρχικά εκτρέφονται σαν ζώα εργασίας. Το όνομα της φυλής είναι ισπανική, σημαίνει σκυλί αλιευμάτων των Καναρίων νήσων και συχνά συντομεύεται σε Presa Canario ή απλά Presa. Η φυλή μερικές φορές ονομάζεται επίσης Dogo Canario, που σημαίνει μολοσσός των Καναρίων νήσων.

4. Κάνε κόρσο – Cane Corso

Τα Κάνε κόρσο, από την ονομασία τους, σημαίνουν σκυλιά πολέμου. Σκυλιά πολέμου χρησιμοποιήθηκαν από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, Πέρσες, Σαρμάτες, Σλάβους, Βρετανούς και Ρωμαίους.

Ο Μολοσσός σκύλου Canis, Μολοσσός της Ηπείρου ήταν ο ισχυρότερος γνωστός στους Ρωμαίους και ήταν ειδικά εκπαιδευμένοι για μάχη. Μεταξύ των Ελλήνων και των Ρωμαίων, αυτά ήταν τα σκυλιά που ήταν συνήθως φρουροί ή για περιπολίες, αν και μερικές φορές λάμβαναν μέρος σε μάχες.

3. Θιβετιανό Μαστίφ – Tibetan Mastiff

Αυτή είναι μια αρχαία φυλή. Σύμφωνα με μιά θεωρία ότι σκυλιά του Θιβέτ είναι ο πρόγονος όλων των φυλών από τους Μολοσσούς, αν και αυτό αμφισβητείται από τους περισσότερους ειδικούς. Λένε ότι υπήρχαν και πρίν από τους λύκους που και αυτό αμφιβητείται.

Πολλοί κτηνοτρόφοι Mastiff του Θιβέτ και πολλοί ιδιοκτήτες (και ιστοσελίδες τους) ισχυρίζονται ότι ο Marco Polo αντιμετώπισε τα μεγάλα σκυλιά του Θιβέτ στα ταξίδια του και τα περιγράφει ως «ψηλά όσο ένα γαϊδουράκι με μια φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού«. Ωστόσο, η ανάγνωση των έργων του Polo δεν υποστηρίζει αυτό. Στην πραγματικότητα, είπε και για άλλα περίεργα από αυτά τα σκυλιά ο Marco Polo, για μονόκερους και άλλα εξωτικά πλάσματα που υποτίθεται ότι είχε δει.

2. Μαστίφ της Νάπολης – Neapolitan Mastiff

Η Neapolitan Mastiff δεν είναι μια φυλή για τους περισσότερους ανθρώπους, και σίγουρα δεν είναι ένα σκυλί για αρχάριους.

Οι Ναπολιτάνοι πρέπει να κοινωνικοποιούνται καλά με τους ανθρώπους, κυρίως παιδιά, καθώς σαν νέοι είναι μεγάλα και ισχυρά σκυλιά και δεν ξέρουν πάντα τη δύναμή τους.

Επιπλέον, τα μικρά παιδιά κάνουν νέους φίλους εύκολα, και οι Ναπολιτάνοι είναι δύσπιστοι όσον αφορά τους ξένους και προστατευτικοί της οικογένειάς τους, και αυτό μπορεί να είναι καταστροφή για τα νέα μικρά παιδιά. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, θα προστατεύουν τους ιδιοκτήτες τους με τη ζωή τους.

Δεν χρειάζονται αρκετή εκπαίδευση για προστασία, επειδή είναι από τη φύση τους σκυλιά φρούρησης και πάντα ήταν. Όπως και με κάθε φυλή, η κατάρτιση υπακοής είναι πολύ σημαντικό. Οι Ναπολιτάνοι είναι πολύ ανεκτική φυλή στον πόνο.

1. Κάνγκαλ Τουρκίας – Kangal Dog

Το Κάνγκαλ είναι φυσικός φύλακας και προστάτης αγέλης, είτε αυτή είναι από ζώα είτε από ανθρώπους. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα τέτοια σκυλιά να φυλάξουν ένα κοπάδι θα έχουν ιεραρχία μεταξύ τους επιλλέγοντας τα ίδια τον αρχηγό τους. Αυτό φαίνεται όταν φυλάνε ένα κοπάδι πρόβατα, από την θέση που θα πάρει το κάθε σκυλί στο ίδιο το κοπάδι.

Ο αρχηγός πάντα είναι σε σημείο που θα τα βλέπει όλα, πρόβατα και τα άλλα σκυλιά. Αν παρουσιαστεί απειλή, όπως κάποιος λύκος, ο αρχηγός ειδοποιεί το κοπάδι να έρθει όλο πίσω από αυτόν και τα άλλα σκυλιά να πάρουν θέση πίσω και δίπλα από αυτόν. Στην αρχή εκφοβίζει τον εισβολέα αλλά αν επιμένει επιτείθεται.

Το δέρμα του και το μαλλί του τον προστατεύουν από τα τα δαγκώματα των λύκων και δεν έχει πάρει τυχαία το όνομα εξολοθευτής λύκων και τσακαλιών. Με τον ίδιο τρόπο φυλάει και τους ανθρώπους γιατί τους θεωρεί κοπάδι του.

Ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλί με ζηλευτές πρωτοβουλίες και νοημοσύνη. Λόγω της ανεξάρτητης φύσης του η εκπαίδευσή του πρέπει να γίνεται με ήπιο τρόπο σεβόμενος ο ιδιοκτήτης του και την νοημοσύνη του και την περήφανη φύση του. Παλιά έκοβαν τα αυτιά σε αυτό το υπέροχο ζώο επειδή νόμιζαν ότι θα το προφύλαζαν περισσότερο από τα δαγκώματα των λύκων. Αυτή η κακή συνήθεια στις μέρες μας ευτυχώς όσο πάει και εξαλείφεται.

Το Κάνγκαλ είναι το σκυλί με το πιό δυνατό δάγκωμα στο κόσμο.

Παρ όλα αυτά είναι ξακουστό και για την ευγένειά του στα μικρά παιδιά και στην οικογένεια αλλά και στα ζώα που θα του δώσουμε να φυλάει. Με δυό κουβέντες, ένας ευγενής σωματοφύλακας με προδιαγραφές. Το Κάνγκαλ είναι ένα σκυλί με νοημοσύνη που θα χειριστεί καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Το τουρκικό Κάνκγαλ είναι ιδανικό σκυλί για φύλαξη κοπαδιών τόσο που πολλά σκυλιά τέτοιας ράτσας δόθηκαν στην Ναμίμπια με εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία των ζώων από επιτηθέμενα άγρια ζώα.

Ηταν τόση η επιτυχία τους που εξαπλώθηκαν και στην Κένυα.

Την 1η Ιανουαρίου 2012, η αυστραλιανή λέσχη Εθνική Kennel αναγνώρισε το «ANKC Kangal» σκυλί ως μια ξεχωριστή φυλή του σκύλου Ανατολίας Shepherd.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.