Θεσσαλία: Κοπάδια με μπλε μέδουσες κατακλύζουν τις παραλίες (φώτο)

Θεσσαλία: Κοπάδια με μπλε μέδουσες κατακλύζουν τις παραλίες (φώτο)

Εδώ και μερικές μέρες, κοπάδια με μπλε μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στα παράλια του δήμου Αγιάς στην Λάρισα.

Μολονότι τα συγκεκριμένα είδη είναι τα πιο ακίνδυνα, η παρουσία τους προκαλεί… δισταγμό στους λουόμενους.

Μάλιστα εκτός από την Λάρισα μέδουσες έχουν «κατακλύσει» δύο μήνες τώρα τόσο τον Θερμαϊκό όσο και τον Τορωναίο Κόλπο, και μάλιστα κοντά στις ακτές των πλέον δημοφιλών τουριστικών περιοχών της Χαλκιδικής.

Μολονότι η παρουσία των μεδουσών μπορεί να αποτρέψει ακόμη και θαρραλέους κολυμβητές, οι ειδικοί τονίζουν ότι ούτε οι μπλε, πολύ δε περισσότερο οι διαφανείς μέδουσες, τα λεγόμενα «γυαλάκια», δεν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πλοκάμια τους δεν είναι επικίνδυνα κι εφόσον δεν έχει κανείς πρόβλημα αλλεργίας, προκαλούν ελαφρείς ερεθισμούς και τσούξιμο, που αντιμετωπίζονται εύκολα και αποτελεσματικά με αμμωνία ή αντισταμινικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.