ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

300 ελέφαντες αποχαιρετούν για τελευταία φορά τον νεκρό αρχηγό τους (βίντεο)

300 ελέφαντες αποχαιρετούν για τελευταία φορά τον νεκρό αρχηγό τους (βίντεο)

Το περιστατικό συνέβη στη Σρι Λάνκα. Η κάμερα απαθανάτισε 300 ελέφαντες να αποχαιρετούν για τελευταία φορά τον νεκρό αρχηγό τους. Έναν ενήλικο ελέφαντα που σκοτώθηκε από κάποιον άλλον ελέφαντα κατά τη διάρκεια μιας μονομαχίας των δυο τεράστιων θηλαστικών.

Ο σεβασμός των ζώων στον ηγέτη τους εκφράζεται ακόμη και με άγγιγμα της προβοσκίδας επάνω στο κουφάρι του.

Αν και στα πλάνα οι ελέφαντες είναι 10, οι κάτοικοι της περιοχής Καλαουέα της Σρι Λάνκα, λένε πως τριγύρω βρισκόντουσαν τουλάχιστον 300 γίγαντες που με τη σειρά τους πλησίαζαν τον νεκρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2006 διαπίστωσαν σε έρευνα τους πως οι ελέφαντες θρηνούν σαν τους ανθρώπους για την απώλεια κάποιου αγαπημένου τους. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι ελέφαντες δείχνουν συμπόνια για τα ηλικιωμένα και τα άρρωστα ζώα του είδους τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.