ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αγέλη αγριεμένων λέαινων κατακρεουργούν τον «βασιλιά της ζούγκλας» (βίντεο, φωτό)

Αγέλη αγριεμένων λέαινων κατακρεουργούν τον «βασιλιά της ζούγκλας» (βίντεο, φωτό)

Σοκαριστική εξέλιξη είχε η βόλτα μερικών τουριστών σε πάρκο άγριας ζωής στην Μεγάλη Βρετανία, όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την άγρια κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των μεγαλύτερων θηρευτών της Αφρικής.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς οι επισκέπτες έκαναν την βόλτα τους στο πάρκο άγριας ζωής στην περιοχή του Γούστερσαϊρ μέσα σε ένα καλά προστατευμένο όχημα, έγιναν μάρτυρες της επίθεσης μίας αγέλης θηλυκών λιονταριών προς τον ηλικιωμένο πρώην αρχηγό της αγέλης.

Οι εικόνες που προκαλούν δέος καταγράφηκαν από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων των επισκεπτών, ενώ η παρουσία τους στάθηκε αποτρεπτικός παράγοντας για την συνέχιση της επίθεσης, καθώς μόλις τα οχήματα πλησίασαν το σημείο, οι λέαινες υποχώρησαν, αφήνοντας το γηρασμένο αρσενικό σε ημιθανή κατάσταση.

Αργότερα, υπάλληλοι του πάρκου προσέγγισαν στο σημείο κι απομάκρυναν τον λαβωμένο βασιλιά της ζούγκλας με σκοπό να τον περιθάλψουν, ενώ η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς τα δόντια και τα νύχια των λέαινων, του είχαν προξενήσει εκτεταμένα τραύματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι αρκετά συνηθισμένη μεταξύ των λιονταριών που ζουν σε άγρια κατάσταση, καθώς μόλις τα θηλυκά εκτιμήσουν ότι ο αρχηγός της αγέλης δεν είναι σε θέση να την προστατέψει από πιθανούς κινδύνους, τότε τον διώχνουν από κοντά τους, πολλές φορές με τον παραπάνω άγριο τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ladbible.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.