Σάλος στην Ισπανία: 12 σκυλιά κατασπαράζουν ελάφι και τα μισά κάνουν «βουτιά θανάτου» στο γκρεμό (βίντεο)

Σάλος στην Ισπανία: 12 σκυλιά κατασπαράζουν ελάφι και τα μισά κάνουν «βουτιά θανάτου» στο γκρεμό (βίντεο)

Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου στην Ισπανία, και το οποίο έχει αναπαραχθεί από τον αρχηγό των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, αλλά και πληθώρα Ισπανών καλλιτεχνών.

Όλοι τους επικρίνουν τον κυνηγό που πήγε να κυνηγήσει ελάφια στην περιοχή Κασέρες και κάνουν έκκληση να αλλάξει η νομοθεσία για το κυνήγι.

Στο εν λόγω βίντεο περίπου 12 σκυλιά εμφανίζονται να τρέχουν προς την κορυφή ενός γκρεμού, προκειμένου να πιάσουν ένα ελάφι, έπειτα από σχετική εντολή του ιδιοκτήτη τους.

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του, βλέπει τον κυνηγό να εμφανίζεται στο πλάνο, ο οποίος με ένα μαχαίρι στο χέρι, αποτελειώνει το ελάφι.

Την ίδια στιγμή ορισμένα από τα σκυλιά που στέκονται στην άκρη του γκρεμού, παραπατάνε και πηδάνε προς το κενό. Ο άνθρωπος με το κινητό, προειδοποιεί τον κυνηγό να κάνει κάτι, καθώς ήδη έξι σκυλιά του έχουν βουτήξει στον γκρεμό.

Δεν είναι σαφές τι απέγιναν τα σκυλιά που έπεσαν από τον γκρεμό, καθώς η ένωση Ισπανών κυνηγών αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι βρέθηκαν επί τόπου κτηνίατροι που παρείχαν φροντίδα στα ζώα, χωρίς να διευκρινίζεται αν και πόσα επέζησαν.

Φιλοζωικοί σύλλογοι στην Ισπανία κατηγορούν τους κυνηγούς για έλλειψη ευαισθησίας όχι μόνο απέναντι στα ζώα που σκοτώνουν αλλά και απέναντι στα σκυλιά που τους συντροφεύουν στο κυνήγι. Παράλληλα, γίνεται έκκληση προς τους πολιτικούς για αλλαγή της νομοθεσίας, μέσω ενός κινήματος που ξεκίνησε από τα social media, με αφορμή το σκληρό βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.