Δείτε με ποιο τρόπο δραπέτευσαν τα τζάγκουαρ από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (βίντεο)

Δείτε με ποιο τρόπο δραπέτευσαν τα τζάγκουαρ από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (βίντεο)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τη θανάτωση δύο σπάνιων τζάγκουαρ που φιλοξενούσε, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ επικοινώνησε με την εκπομπή Έλα Χαμογέλα για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για το πώς δραπέτευσαν τα δύο ζώα από τον χώρο όπου φυλάσσονταν και γιατί θανατώθηκαν αντί να αναισθητοποιηθούν.

«Πιάναμε κάποιες αντιλόπες για να τις στείλουμε στην Κύπρο, μια μας ξέφυγε, έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έπεσε σε ένα από τα τζάμια που είναι στον χώρο των τζάγκουαρ. Η αντιλόπη ευτυχώς γύρισε πίσω και όλα καλά. Διαπιστώθηκε αμέσως ότι ένα από τα τζάγκουαρ προσπαθούσε να βγει και τότε βάλαμε σε εφαρμογή το διεθνές πρωτόκολλο. Κάνουμε ασκήσεις κάθε τρεις μήνες για όλα τα ενδεχόμενα γεγονότα που μπορούν να συμβούν σε όλα τα ζωολογικά πάρκα. Το πρώτο μας μέλημα είναι οι επισκέπτες.

Εκείνη τη στιγμή -ήταν μια μέρα κρύα με συννεφιά- πρέπει να ήταν γύρω στα 25-30 άτομα μέσα στο πάρκο. Εμείς έχουμε σε όλους τους χώρους του πάρκου 35 άτομα που δουλεύουν κάθε μέρα και ο καθένας έχει κάποιο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάποιοι έβαλαν τους επισκέπτες σε ασφαλή χώρο, ο κτηνίατρος και κάποια άλλα άτομα που κάνουν χρήση όπλου έσπευσαν στο σημείο εκείνο. Διαπιστώθηκε ότι ο ένας ιαγουάρος είχε βγει έξω δίχως να απομακρυνθεί και ο άλλος εκείνη τη στιγμή έβγαινε. Δεν είχαμε επιλογή. Καταρχήν, τα όπλα ναρκώσεως είναι μιας βολής μόνο και η νάρκωση πιάνει σε 3 έως 6 λεπτά. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Δυστυχώς, αυτή ήταν η μόνη επιλογή.

Όλο το περιστατικό δεν κράτησε ούτε 5 λεπτά. Όλοι οι υπάλληλοι έχουν ενδοεπικοινωνία, ακούν την προειδοποίηση «τζάγκουαρ σε έξω χώρο» και συγκέντρωσαν τον κόσμο στα ασφαλή σημεία που προβλέπεται. Υπάρχουν 3 είδη ζώων που είναι πολύ αυστηρό το πρωτόκολλο, δεν κάνεις νάρκωση σε λιοντάρια, τίγρεις και ιαγουάρους. Τα τζάμια ήταν ασφαλείας. Εμείς θα τα αλλάξουμε και θα βάλουμε αλεξίσφαιρα. Αυτό που έγινε ήταν ένα στο δισεκατομμύριο. Το να πάει μια αντιλόπη με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να πέσει πάνω σε ένα τζάμι ήταν πρωτοφανές. Δεν το πιστεύαμε.

Το ένα από τα δύο το έχω μεγαλώσει εγώ με μπιμπερό. Μας ήρθε εδώ σε ηλικία 3 εβδομάδων από άλλο ζωολογικό πάρκο της Γερμανίας. Ο Σπότι ήταν 11 ετών και η Τζένη 14. Σε αυτό το διάστημα που ήταν μαζί μας απέκτησαν 8-9 μωρά που πήγαν σε άλλα πάρκα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.