Οι αράχνες θα μπορούσαν να αφανίσουν τους ανθρώπους μέσα σε 1 χρόνο

Οι αράχνες θα μπορούσαν να αφανίσουν τους ανθρώπους μέσα σε 1 χρόνο

Η αραχνοφοβία δεν είναι σπάνια. Μέχρι και ταινία έχει γυριστεί. Κι αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει.

Και τα νέα από μια πρόσφατη έρευνα δυο επιστημόνων μόνο τρόμο μπορούν να προκαλέσουν σε ανθρώπους που τρέμουν τις αράχνες.

Οι επιστήμονες που προέρχονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, έφτασαν λοιπόν στο τρομακτικό συμπέρασμα, πως αν οι αράχνες του πλανήτη μπορούσαν να ενωθούν και να ενώσουν δυνάμεις, τότε θα μπορούσαν να αφανίσουν όλους τους ανθρώπους σε μόλις έναν χρόνο!

Πιο συγκεκριμένα, οι Μάρτιν Νιφέλερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και Κλάους Μπιρκχόφερ του πανεπιστημίου του Βρανδεμβούργου έδωσαν στη δημοσιότητα την έρευνά τους, σύμφωνα με την οποία οι περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη θα αρκούσαν ως τροφή για τις αράχνες μόνο για 12 μήνες.

Οι δύο ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα συνυπολογίζοντας τις ποσότητες σάρκας που καταναλώνουν όλα τα διαφορετικά είδη αραχνών κι εν συνεχεία συνέκριναν τα στοιχεία αυτά με το βάρος όλως των ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Η έρευνα των Μάρτιν Νιφέλερ, από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, και Κλάους Μπιρκχόφερ, από το Πανεπιστήμιο του Βρανδεμβούργου, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη θα έφταναν στις αράχνες μόλις για 12 μήνες. Και για να φτάσουν στο παραπάνω συμπέρασμα υπολογίζοντας τις ποσότητες σάρκας που καταναλώνουν όλα τα είδη αραχνών και συνέκριναν τα στοιχεία που προέκυψαν με τις το βάρος του συνόλου των ανθρώπων που ζουν αυτή την στιγμή στην Γη.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science of Nature, όλες οι αράχνες της Γης μπορούν να φάνε από 441 μέχρι και 881,8 εκατομμύρια τόνους σάρκας κάθε χρόνο, την στιγμή που το βάρος όλων των ανθρώπων (ενήλικων κι ανήλικων) δεν ξεπερνάει τους 395 εκατομμύρια τόνους.

Οι αράχνες, πάντα σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, καταναλώνουν διπλάσιες ποσότητες σάρκας απ’ ότι οι άνθρωποι, αφού η κρεατοφαγία του ανθρώπου δεν ξεπερνά τους 400 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο, ενώ όπως είπαμε, των αραχνών μπορεί να φτάσει 881,8 εκατομμύρια τόνους, σε ιδανικές συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα είδη αραχνών στον πλανήτη είναι πάνω από 40.000, με την πλεοψηφία τους να είναι σαρκοβόρα. Τον τίτλο της μεγαλύτερης αράχνης σε μέγεθος κατέχει η ταραντούλα Γολιάθ με άνοιγμα ποδιών που μπορεί να ξεπεράσει 30 εκατοστά, η οποία έχει καταγραφεί να τρέφεται με πουλιά και διάφορα θηλαστικά, ενώ το πιο επικίνδυνο είδος για τον άνθρωπο είναι η ξακουστή μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας είναι αρκετό για να σκοτώσει ακόμα κι ενήλικες ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.