ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυστραλία: Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις…μπλε μέδουσες – Πάνω από 3.500 τα θύματα

Αυστραλία: Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις…μπλε μέδουσες – Πάνω από 3.500 τα θύματα

Ορδές μπλε μεδουσών έχουν κατακλύσει τις ακτές στην Κουινσλάνδη της Αυστραλίας, τσιμπώντας πάνω από 3.000 λουόμενους τα τελευταία δύο 24ωρα και υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν τις παραλίες.

Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι δέχτηκαν θεραπεία για τα τσιμπήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το τσίμπημα της μπλε μέδουσας είναι επίπονο, αλλά όχι θανατηφόρο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

«Ο έντονος πόνος στο δέρμα μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως πολλές ώρες … Το τσίμπημα μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, εμετούς και γενικό αίσθημα κόπωσης».

Περίπου 13 χιλιάδες τσιμπήματα αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τρεις φορές περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επέλαση των μεδουσών οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και τις ωθούν προς τις παραλίες.

Η Ένωση Ακτοφυλακής «Surf Life Saving» δήλωσε ότι πάνω από 3.595 άνθρωποι δέχτηκαν τσιμπήματα από τις τσούχτρες «bluebottles», με χαρακτηριστικό γνώρισμα το γαλάζιο χρώμα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες παραλίες στην Κουινσλάνδη έχουν βάλει «λουκέτο», όπως αναφέρει το δίκτυο της Αυστραλίας «ΑΒC».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.