Ιρλανδία: Χιμπατζήδες απέδρασαν από κλουβί κάνοντας «σκάλα» ένα σπασμένο κλαδί (βίντεο)

Ιρλανδία: Χιμπατζήδες απέδρασαν από κλουβί κάνοντας «σκάλα» ένα σπασμένο κλαδί (βίντεο)

Την υψηλή νοημοσύνη τους απέδειξαν για άλλη μια φορά οι χιμπατζήδες καθώς χρησιμοποίησαν ένα σπασμένο κλαδί που είχε πέσει στο κλουβί τους στο ζωολογικό κήπο του Μπέλφαστ, στην Ιρλανδία, προκειμένου να κάνουν τη «μεγάλη απόδρασή» τους.

Η επιτυχημένη προσπάθεια των χιμπατζήδων καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τα θηλαστικά να εκμεταλλεύονται την καταιγίδα που προηγήθηκε προκειμένου να κάνουν σκάλα το σπασμένο κλαδί.

Η εικόνα των χιμπατζήδων να βγαίνουν από το κλουβί τους προκάλεσε τρόμο στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. «Πάγωσα καθώς είχα μαζί μου τα δύο παιδιά μου, αλλά προσπάθησα να μην δείξω φόβο αν και μέσα μου σκεφτόμουν: τι θα κάνουμε αν μας επιτεθεί ή προσπαθήσει να πάρει τα παιδιά μου;» δήλωσε στο BBC η Ντανιέλ Μόργκαν.

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό λέγοντας ότι ήταν μόνο ένας χιμπατζής που βγήκε από το κλουβί και αυτό για μικρό χρονικό διάστημα. «Οι φύλακες τον αντιλήφθηκαν γρήγορα και τον επέστρεψαν στο χώρο φύλαξής του» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «απόδραση» αυτή ήταν, πάντως, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στον ίδιο ζωολογικό κήπο καθώς είχε προηγηθεί ένα κόκκινο πάντα, η Άμπερ, που βρέθηκε στον κήπο ενός σπιτιού σε μικρή απόσταση από τον ζωολογικό κήπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.