Τεράστια νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου! (βίντεο)

Τεράστια νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου! (βίντεο)

Οι εμπειρογνώμονες δασών και θαλασσών στη Βραζιλία έχουν μείνει έκπληκτοι καθώς εντοπίστηκε νεκρή φάλαινα 11 μέτρων στη μέση του δάσους του Αμαζονίου την περασμένη εβδομάδα!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Βραζιλία, το θαλάσσιο ζώο δέκα τόνων ανακαλύφθηκε από τους ντόπιους στο νησί Marajo κοντά στην παραλία Araruna. Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι το θηλαστικό μπορεί να έχει φτάσει στην περιοχή των δασών μετά από μεγάλες παλίρροιες που το έριξαν στην ενδοχώρα.

Βρήκαμε τη φάλαινα μόνο εξαιτίας της παρουσίας των αρπακτικών πτηνών. Οι γύπες πετούσαν από πάνω της, ενώ βρέθηκε κρυμμένη στους θάμνους σε απόσταση από τη θάλασσα», δήλωσε ο Darlene Silva, εκπρόσωπος του Υπουργείος Υγείας, Αποχέτευσης και Περιβάλλοντος (Semma) στην εφημερίδα Journal O Liberal.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Semma επισκέφθηκε το χώρο για να διερευνήσει πώς το γιγαντιαίο θηλαστικό προσγειώθηκε στη μέση του πυκνού τροπικού δάσους.

Ωστόσο, το θηλαστικό δεν έδειξε σημάδια τραυματισμού και βιολόγοι από το Ινστιτούτο Bicho D’agua πιστεύουν ότι ήταν ήδη νεκρό όταν τα κύματα το έφεραν στην δασική περιοχή.

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως προσγειώθηκε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα βρίσκονταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν αρκετά σημαντική τις τελευταίες ημέρες, το πήρε και το έριξε στην ενδοχώρα», ανέφερε ο ειδικός Renata Emin στη The Mirror.

Οι φάλαινες είναι συνήθως εμφανείς στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας μεταξύ Αυγούστου και Νοέμβρη, ενώ η εμφάνιση τους στη βόρεια ακτή τον Φεβρουάριο είναι πολύ σπάνια, είπαν οι βιολόγοι.

«Οι φάλαινες και οι χελώνες συνήθως δεν ταξιδεύουν προς τα βόρεια. Εμφανίστηκαν στην περιοχή πριν από τρία χρόνια, αλλά είναι σπάνιο», δήλωσε ένας βιολόγος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.