Το «μυστήριο του ακέφαλου καρχαρία» – Ποιο ζώο τον καταβρόχθισε

Το «μυστήριο του ακέφαλου καρχαρία» – Ποιο ζώο τον καταβρόχθισε

To ακέφαλο κουφάρι ενός μεγάλου καρχαρία μάκο που έπιασε ένας ψαράς έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως γιατί όλοι αναρωτιούνται τι ζώο ήταν αυτό που αποκεφάλισε έναν από τους πιο άγριους καρχαρίες στον κόσμο.

Ο «Τράπμαν Μπερμάγκι» από την Αυστραλία, γνωστός με το προσωνύμιο Τζέϊσον, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μία φωτογραφία με τον συγκεκριμένο καρχαρία, δίνοντας την ευκαιρία για θεωρίες γύρω από τι μπορεί να έφαγε το κεφάλι ενός τόσο μεγάλου καρχαρία. Ο ίδιος ο «Τζέϊσον», σχολίασε στην λεζάντα της φωτογραφίας πως «δυστυχώς δεν είδαμε τι έφαγε το κεφάλι του, πάντως πρέπει να ήταν εντυπωσιακό. Το κεφάλι του πρέπει να ζύγιζε γύρω στα 100 κιλά».

Στη συζήτηση γύρω από το ερώτημα «τι συνέβη με το κεφάλι του καρχαρία», έχει ανακατευτεί σύσσωμη η κοινωνία των Αυστραλιανών ψαράδων με τις απόψεις να διίστανται. Αλλοι μιλούν για μεγαλύτεροι σε μέγεθος καρχαρίες του επιτέθηκαν, άλλοι πως πρόκειται για δάγκωμα από φονικές φάλαινες και άλλοι πάλι το ρίχνουν στην πλάκα καθώς ισχυρίζονται πως πρόκειται για το Τέρας του Λοχ Νες.

Υπάρχει πάντως και ένα κομμάτι που απλά πιστεύουν πως πρόκειται για φωτογραφικό τρικ, καθώς ο «Τζέϊσον» στέκεται εσκεμμένα πιο μακριά από τον καρχαρία ούτως ώστε να φαίνεται το κεφάλι του καρχαρία μεγαλύτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καννιβαλισμός μεταξύ των καρχαριών δεν είναι κάτι ξένο στους υδροβιολόγους αλλά και στην ευρύτερη επιστημονική και κοινότητα και μάλιστα το 2014 το «Smisthonian Institute», παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ με σχετική έρευνα στο θέμα και πιο συγκεκριμένα απαντούσε στο ερώτημα πως ένας λευκός καρχαρίας μήκους 2,8 μέτρων καταβροχθίστηκε από μεγαλύτερο πλάσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.