ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κάμερες αποκαλύπτουν πώς λευκοί καρχαρίες κυνηγούν το θήραμά τους (βίντεο)

Κάμερες αποκαλύπτουν πώς λευκοί καρχαρίες κυνηγούν το θήραμά τους (βίντεο)

Οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε λευκούς καρχαρίες αποκάλυψαν για πρώτη φορά τον τρόπο που κυνηγούν τα θηράματά τους μέσα στα υποθαλάσσια πυκνά δάση.

Οι επιστήμονες προηγουμένως θεωρούσαν ότι τα φύκια αποτελούσαν ένα ασφαλές «καταφύγιο» για τις φώκιες, όπου κρυβόντουσαν, ωστόσο τα νέα ευρήματα πιθανώς να ανατρέψουν αυτήν την υπόθεση.

«Το οπτικό υλικό (σ.σ. από τις κάμερες) που συλλέξαμε μας δίνει μια νέα οπτική για αυτό το είδος», δήλωσε ο Oliver Jewell, διδακτορικός φοιτητής στο Murdoch University στο Περθ, της δυτικής Αυστραλίας.

«Μπορούμε να δούμε πώς αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους σε πραγματικό χρόνο και είναι σε θέση να κάνουν κάποιες αρκετά θεαματικές στροφές 180 μοιρών ανάμεσα στα φύκια», σημείωσε.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να τοποθετήσουν κάμερες στις πλάτες οκτώ λευκών καρχαριών στη Νότιο Αφρική, δελεάζοντάς τους πρώτα με φαγητό.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από την ευελιξία των μεγάλων λευκών καρχαριών ενώ περνούσαν μέσα από τα υποθαλάσσια δάση, καθώς η μέχρι πρότινος κοινή αντίληψη ήταν ότι έτειναν να στήνουν ενέδρες έξω από τα φύκια, προκειμένου να επιτεθούν στις φώκιες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η επιστημονική ομάδα σημείωσε ότι στα βίντεο δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος θηράματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εν λόγω λευκοί καρχαρίες δεν ήταν τόσο έμπειροι στο κυνήγι όσο θα ήταν στο ανοικτό νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.