ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η στιγμή που θαλάσσιος ίππος «αυτοκτονεί» λόγω της κλιματικής αλλαγής (βίντεο)

Η στιγμή που θαλάσσιος ίππος «αυτοκτονεί» λόγω της κλιματικής αλλαγής (βίντεο)

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και «απαθανατίζει» τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο ζωικό βασίλειο.

Το σοκαριστικό ντοκουμέντο αποτελεί μέρος του ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Planet» και προκαλεί σοκ, ακόμα και στον πιο ασυνείδητο πολίτη του μάταιου τούτου κόσμου.

Και πώς όχι όταν «αντανακλά» με τον πιο πειστικό και γλαφυρό τρόπο τα αξεπέραστα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στους θαλάσσιους ίππους στο Βόρειο Πόλο, αλλά και γενικότερα στα παγωμένα σημεία του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Στο βίντεο λοιπόν φαίνεται ένα επιβλητικό θηλαστικό να έχει «οδηγηθεί» στην άκρη ενός μεγάλου βράχου αρκετά μέτρα πάνω από τη θάλασσα εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων.

Έξω από το νερό ωστόσο, η όραση του θαλάσσιου ίππου είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε τόσο μεγάλο ύψος. Επιχειρεί έτσι να κατέβει, έχοντας λανθασμένη αίσθηση και από τα υπόλοιπα θηλαστικά γύρω του, βρίσκοντας τραγικό θάνατο…

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.