Πωλείται το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο – Σκότωσε μέχρι και το αφεντικό του

Πωλείται το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο – Σκότωσε μέχρι και το αφεντικό του

Ένας καζουάριος –ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο, που θυμίζει στρουθοκάμηλο– πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, αφού σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στις αρχές Απριλίου.

Το πουλί αυτό είναι ένα από τα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούσε ο Μάρβιν Χάτζος, 75 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στις 12 Απριλίου.

Στη δημοπρασία θα πουληθούν περισσότερα από 100 ζώα, μεταξύ των οποίων πέντε λεμούριοι, 26 μαρμοζέτες, 19 παπαγάλοι, ένα εμού και δύο καζουάριοι.

Η δημοπρασία οργανώνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ζώων και δεν θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Χάτζος βρισκόταν κοντά στο κλουβί των πουλιών, στο σπίτι του στη Φλόριντα, όταν γλίστρησε και έπεσε.

Ο ένας από τους καζουάριους τότε του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει τον καζουάριο “το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο”.

Έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος δύο μέτρων, ενώ η ταχύτητά του όταν τρέχει αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θηλυκό φτάνει τα 76 κιλά, ενώ το αρσενικό τα 55.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.