ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Βόας της άμμου» αναστάτωσε χωριό του Ναυπλίου

«Βόας της άμμου» αναστάτωσε χωριό του Ναυπλίου

Ένας αγρότης έβαλε τέλος στον πανικό των ενοίκων ενός σπιτιού στην κοινότητα Λευκάκια του Ναυπλίου, που είδαν ένα φίδι μήκους περίπου μισού μέτρου να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι χωρίς να καταφέρνει να βρει δίοδο διαφυγής.

Ο Αριστείδης Τσιρίκος διαπίστωσε ότι το ερπετό δεν ήταν δηλητηριώδες, αλλά ανήκε στο μοναδικό είδος βόα το οποίο υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αφού ζει σε υπόγειες στοές ή τρυπώνει ανάμεσα σε πέτρες.

Πρόκειται για τον «βόα της άμμου» (Eryx jaculus), γνωστό και ως ερημόφιδο ή λουρίτης, που συναντάται σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση και τρέφεται με πουλιά, σαύρες ή και έντομα, τα οποία σκοτώνει με περίσφιξη.

Ο έμπειρος αγρότης γνώριζε ότι το συγκεκριμένο είδος βόα είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο κι έτσι έπιασε το ερπετό και το άφησε πάλι ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, ο ελληνικός βόας, που δεν ξεπερνά σε μήκος το ένα μέτρο, είναι ιδιαίτερα σπάνιο και προστατευόμενο είδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.