ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θάφτηκε ζωντανός ή τον αιχμαλώτισε αρκούδα; Μπάχαλο με τον «Αλεξάντερ» από τη Ρωσία (Βίντεο)

Θάφτηκε ζωντανός ή τον αιχμαλώτισε αρκούδα; Μπάχαλο με τον «Αλεξάντερ» από τη Ρωσία (Βίντεο)

Το γύρο του κόσμου έκανε ένα φρικιαστικό βίντεο μιας «ζωντανής μούμιας» από τη Ρωσία, μιας ιστορίας που αναπαρήχθη από δεκάδες ιστοσελίδες αλλά και από ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων.

Η ιστοσελίδα Siberian Times έγραφε πως επρόκειτο για έναν άνδρα, ονόματι Αλεξάντερ, ο οποίος τραυματίστηκε από αρκούδα και μεταφέρθηκε στη φωλιά της.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κρατήθηκε αιχμάλωτος για περίπου ένα μήνα στην περιοχή Tuva και τελικά διασώθηκε από κυνηγούς. To άρθρο συνοδευόταν από βίντεο και εικόνες του αποσκελετωμένου άνδρα.

Σύμφωνα με το Russia Today, όμως, το βίντεο φαίνεται πως είναι fake.

Δημοσιογράφοι της περιοχής είπαν πως το βίντεο κυκλοφόρησε αρχικά σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συνοδευόμενο από ένα ηχητικό αρχείο που «εξηγούσε» ότι ο Αλεξάντερ εντοπίστηκε μέσα σε φέρετρο σε αγροτική περιοχή στο Σότσι που ξεθάφτηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Στην πορεία, όμως, η ιστορία του Αλεξάντερ άλλαξε και έγινε θύμα αρκούδας, ενώ παράλληλα από το Σότσι «μεταφέρθηκε» στην Tuva. Μάλιστα, το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε και στο portal Eurasia Daily.

Τη «σκυτάλη» πήραν στη συνέχεια τα δυτικά μίντια, με τις βρετανικές ταμπλόιντ να παρουσιάζουν νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό -όπως για παράδειγμα ότι είχε σπάσει η σπονδυλική του στήλη και πως έπινε τα ούρα του για να επιβιώσει.

Ωστόσο, αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν πως το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξιωματούχοι από την Tuva ξεκαθάρισαν πως το περιστατικό δεν έλαβε χώρα στην περιοχή, τονίζοντας ότι δεν έχει καταγραφεί και πως η διάλεκτος που ακούγεται στο βίντεο δεν είναι η τοπική.

Το σενάριο με το φέρετρο διέψευσαν, επίσης, και οι Αρχές του Σότσι.

Το Russia Today υπογραμμίζει πως την περασμένη εβδομάδα το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στο Pikabu, μια ρωσική ιστοσελίδα αντίστοιχη με το Reddit.

Η ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα SochiStream ζήτησε βοήθεια από έναν ειδικό, ο οποίος δήλωσε πως το βίντεο έχει σημάδια που δείχνουν ότι είναι ψεύτικο.

Τα σκληρά βίντεο που συνόδευαν τα άρθρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.