ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πανέμορφες εικόνες με δελφίνια που κολυμπούν στα νερά του Αιγαίου – Μεταξύ Μήλου και Σίφνου (βίντεο)

Πανέμορφες εικόνες με δελφίνια που κολυμπούν στα νερά του Αιγαίου – Μεταξύ Μήλου και Σίφνου (βίντεο)

Τα δελφίνια που κολυμπούν πλάι σε ιστιοφόρο κατέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης τουρίστρια που απολαμβάνει το γαλάζιο του Αιγαίου.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της τουρίστριας δείχνουν τα δελφίνια να πηδούν έξω από το νερό, ακολουθώντας το μεγάλο ιστιοφόρο στην πορεία του μεταξύ Μήλου και Σίφνου. Παρόμοια βίντεο με δελφίνια στις ελληνικές θάλασσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στην Κόρινθο, αλλά και στον Θεολόγο.

Το Αιγαίο είναι τόπος όπου ζουν ή περνούν τα συμπαθή θηλαστικά, με τις εμφανίσεις δελφινιών σε λουόμενους ή διερχόμενα πλοία να είναι συνηθισμένο περιστατικό. Την άνοιξη ωστόσο, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας προστασίας Αρχιπέλαγος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση νεκρών δελφινιών που εκβράζονταν στην ξηρά. «Η αύξηση των εκβρασμών συμπίπτει χρονικά και χωρικά με τις εκτεταμένες ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού» σημείωνε η ανακοίνωση του «Αρχιπελάγους» τον περασμένο Απρίλιο. «Δεν μπορεί να παραβλεφθεί αυτή η πρωτόγνωρη πίεση που δέχονται τα θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα» συνέχιζε η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως εξηγούσαν από το Ινστιτούτο, προκειμένου να προστατευθούν τα δελφίνια, όταν «αποδείχθηκε ότι μαζικές θανατώσεις κητωδών οφείλονταν στην ηχορρύπανση από σόναρ του πολεμικού ναυτικού, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και άλλων χωρών, καθώς και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχουν εκδώσει Οδηγίες με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούνται στα κητώδη κατά τη διάρκεια των ασκήσεων». Φαίνεται πως το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη με τις νέες αυτές οδηγίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.