Χελωνάκια έχασαν το δρόμο προς τη θάλασσα και βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο του Μάλεμε

Χελωνάκια έχασαν το δρόμο προς τη θάλασσα και βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο του Μάλεμε

Τουρίστες και ντόπιοι στο Μάλεμε της Κρήτης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θλιβερό θέαμα το πρωί της Κρήτης, στους δρόμους πάνω από την παραλία της περιοχής. Ο δρόμος είχε γεμίσει με νεκρά χελωνάκια, τα περισσότερα από τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο από τις ρόδες των διερχόμενων οχημάτων.

Τα χελωνάκια, για άγνωστο λόγο, μόλις έσκασαν από τα αυγά τους, αντί να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα πήραν την αντίθετη πορεία και έτσι βρέθηκαν στο δρόμο.

Χελωνάκια στο πεζοδρόμιο του Μάλεμε έχασαν το δρόμο προς τη θάλασσα


Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά πατήθηκαν από αυτοκίνητα, κάποια άλλα πέσανε στα χωράφια που είναι στην αντίθετη κατεύθυνση, ενώ περίπου 20-30 στάθηκαν πιο τυχερά, αφού διασώθηκαν χάρις στο ενδιαφέρον και την φροντίδα κάποιων περίοικων.

Από τα τα τρία είδη θαλάσσιας χελώνας μόνο η Καρέτα ωοτοκεί στην Ελλάδα. Οι σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας είναι η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος και η Κρήτη. Στην Κρήτη η Καρέτα ωοτοκεί στο Ρέθυμνο, στη Μεσσαρά και στους κόλπους των Χανίων, όπως το Μάλεμε.

Η χελώνα καρέτα καρέτα ωοτοκεί κάθε 2 με 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου η χελώνα αφήνει το νερό και πηγαίνει στην παραλία για να βρει κατάλληλο σημείο για να κάνει τις φωλιές τις. Μόλις το βρει ξεκινάει να σκάβει μια τρύπα στην άμμο (τον αυγοθάλαμο) οπού και θα εναποθέσει τα αυγά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήθως οι χελώνες φτιάχνουν από 2 έως 4 φωλιές και γενούν συνολικά από 80 έως 120 αυγά. Τα αυγά εκκολάπτονται έπειτα από 7 έως 10 εβδομάδες οπού και ξεκινάει η αναρρίχηση των νεοσσών οπού μπορεί να διαρκέσει έως 4 μέρες. Μόλις φτάσουν στην επιφάνεια περιμένουν ως το βράδυ να δροσίσει η άμμος και τότε τρέχουν προς το νερό ακολουθώντας το φώς των αστεριών που τα οδηγεί στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.