ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα Σμύρνη: Η… παραλία που αγαπούν οι καρχαρίες – Τρεις επιθέσεις σε λίγες ώρες

Νέα Σμύρνη: Η… παραλία που αγαπούν οι καρχαρίες – Τρεις επιθέσεις σε λίγες ώρες

Η Νέα Σμύρνη ιδρύθηκε το 1768 από τον Σκωτσέζο γιατρό Άντριου Τέρνμπουλ.​ Ο Σκωτσέζος γιατρός παντρεύτηκε την κόρη ενός Έλληνα εμπόρου από την Σμύρνη. Ο Άντριου Τέρνμπουλ επιστράτευσε 1.300 άτομα για την αποικία.

Οι 500 από αυτούς ήταν Έλληνες από την Σμύρνη και έτσι πήρε το όνομα της.

Θεωρείται μία από τις 20 καλύτερες παραλίες του κόσμου για surfing και κατέχει τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωτεύουσας επιθέσεων καρχαριών».

  • Το Σάββατο, η 20χρονη σέρφερ Emily Comfort δέχτηκε δάγκωμα στο αριστερό της χέρι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να φέρει τραύματα απειλητικά για την υγεία της.
  • Μισή ώρα αργότερα, στον 21χρονο σέρφερ Riley Petrovich παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για δάγκωμα από καρχαρία στο δεξί του πόδι. Ο νεαρός αρνήθηκε να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
  • Σε λιγότερο από 24 ώρες από τις δύο επιθέσεις, ο 51χρονος Peter Bourbeau, ο οποίος βρισκόταν στο νερό μέχρι το γόνατο, δέχτηκε δάγκωμα στο δεξί του πόδι. Όπως είπε ο ίδιος, κλώτσησε τον καρχαρία με το αριστερό του πόδι και τον έδιωξε.

Πολλά μικρά ψάρια συγκεντρώνονται στην προβλήτα της εν λόγω παραλίας και οι καρχαρίες τα ακολουθούν, σύμφωνα με τον Gavin Naylor, διευθυντή του προγράμματος για την έρευνα των καρχαριών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα.

Τα καλύτερα σημεία για σερφ βρίσκονται επίσης σε αυτή την παραλία, λέει ακόμα ο Naylor και επισημαίνει ότι εάν κάνεις σερφ στο συγκεκριμένο σημείο, οι πιθανότητες να βρίσκεσαι πολύ κοντά σε έναν καρχαρία, είναι υψηλές.

«Οι σέρφερ το γνωρίζουν αυτό όλοι. Αναφέρουν συχνά ότι βλέπουν καρχαρίες στην περιοχή. Ενώ αυτό μπορεί να αποτελεί νέο για την κοινότητα των μη σέρφερ, είναι ευρέως γνωστό στους ίδιους και στους επιστήμονες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην εν λόγω κομητεία έχουν σημειωθεί 303 επιθέσεις καρχαριών –οι περισσότερες από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ- από το 1882. Η περιοχή με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων είναι το Brevard της Φλόριντα με 147.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις 1.441 επιβεβαιωμένες επιθέσεις καρχαριών στις ΗΠΑ από το 1837. Η Φλόριντα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τον αριθμό ρεκόρ των 828 επιθέσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Χαβάη με 162 επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.