Τολμηρή μαϊμού σπάει τζαμαρία σε ζωολογικό κήπο και προκαλεί «πανικό» (βίντεο)

Τολμηρή μαϊμού σπάει τζαμαρία σε ζωολογικό κήπο και προκαλεί «πανικό» (βίντεο)

Επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Zhengzhou στην Κεντρική Κίνα έγιναν μάρτυρες σε ένα ασυνήθιστο θέαμα: ένας πίθηκος χρησιμοποίησε μια πέτρα για να σπάσει τη τζαμαρία που περιβάλλει το χώρο που ζει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επισκεπτών ο πίθηκος αρχικά ακόνισε την πέτρα, έπειτα χτύπησε τη τζαμαρία με την πέτρα που είχε στα χέρια του και αφού η τζαμαρία έσπασε η μαϊμού απομακρύνθηκε γρήγορα.

Επιστάτες του ζωολογικού κήπου έχουν επισημάνει ότι η συγκεκριμένη μαϊμού έχει δείξει και παλαιότερα τις ξεχωριστές της ικανότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες που ζουν εκεί καθώς στην προσπάθειά της να φάει καρύδια, χρησιμοποίησε εργαλεία και δεν τα δάγκωνε απλά όπως συνηθίζουν οι υπόλοιπες μαϊμούδες.

Οι μαϊμούδες δεν είναι τα μοναδικά ζώα του πλανήτη που χρησιμοποιούν εργαλεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι χιμπατζήδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες χρησιμοποιούν πέτρες και άλλα υλικά όταν επιδίδονται σε κυνήγι ενώ και τα κοράκια χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, από κλαδιά μέχρι πέτρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.