ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το μυστικό που κρύβει ο Δράκος του Κομόντο κάτω από τις φολίδες του (βίντεο)

Το μυστικό που κρύβει ο Δράκος του Κομόντο κάτω από τις φολίδες του (βίντεο)

Οι βαράνοι δεν είναι ζώα παίξε-γέλασε, καθώς είναι μεγάλοι, δυνατοί και εξαιρετικά γρήγοροι θηρευτές, πόσο μάλλον που είναι και δηλητηριώδεις.

Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά, οι ερευνητές ανακάλυψαν μόλις πως έχουν άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα τους: ένα έξτρα στρώμα θωράκισης που καλύπτει το σώμα τους!

Μια πανοπλία ουσιαστικά που αποτελείται από μικροσκοπικά οστά κάτω ακριβώς από τις φολίδες του δέρματός τους.

Γιατί να χρειάζεται όμως θωράκιση το απόλυτο τέρας του κόσμου του, μια σαύρα που φτάνει τα 3 μέτρα, ζυγίζει 140 κιλά και έχει κοφτερά δόντια, τοξικό δάγκωμα και πανίσχυρη όραση και όσφρηση; Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ξέρουν πια τον λόγο: για να προστατεύονται αποκλειστικά από τους άλλους Δράκους του Κομόντο!

Αυτά μας λένε στη μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Anatomical Record», πως ενώ γνώριζαν για την πανοπλία ήδη από τη δεκαετία του 1920, ήταν η πρώτη φορά που κάποιος σκέφτηκε να αναλύσει τα πώς και τα γιατί της.

Η θωράκιση του βαράνου είναι ολότελα ιδιαίτερη στο βασίλειο των σαυροειδών. Παρά το γεγονός ότι απαντάται και σε άλλες μεγάλες σαύρες, η μορφολογία και η δύναμή της στον βαράνο είναι σχεδόν ανήκουστες, όπως δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Jessica Maisano του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μιας και ο Δράκος του Κομόντο δεν έχει φυσικούς θηρευτές, οι ερευνητές υποθέτουν πως η πανοπλία τούς προστατεύει αποκλειστικά από το δικό τους είδος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.