ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κροκόδειλος έφαγε το πόδι ψαρά αλλά εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στο νοσοκομείο (φωτο)

Κροκόδειλος έφαγε το πόδι ψαρά αλλά εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στο νοσοκομείο (φωτο)

Ένας ψαράς από τη Ζιμπάμπουε δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο που του κατακρεούργησε το δεξί του πόδι. Ωστόσο κατόρθωσε να ελευθερωθεί από τα σαγόνια του κτήνους και να ζητήσει βοήθεια.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος ψαράς είχε πάει για νυχτερινό ψάρεμα σε λίμνη όταν ένας κροκόδειλος του Νείλου άρπαξε το δεξί του πόδι.

Το αμφίβιο κτήνος με μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων του επιτέθηκε πισώπλατα. Από την άγρια επίθεση ο ψαράς έχασε μεγάλος μέρος από τη σάρκα του ποδιού του. Αλλά, μετά από σκληρή μάχη αρκετών λεπτών κατόρθωσε να απελευθερωθεί από τα σαγόνια του κροκόδειλου.

Στη μάχη ζωής και θανάτου, ο ψαράς έχασε και μέρος από τα δάχτυλά του, προσπαθώντας να σωθεί από τα δόντια του αμφίβιου σαρκοβόρου.

​Ο άντρας χρειάστηκε περί τις 5 ώρες για να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουν για να του σώσουν τη ζωή.

Έκοψαν την κατεστραμμένη σάρκα, ενώ ήταν ακόμη ξύπνιος. Η γενική αναισθησία και ένα χειρουργικό τραπέζι θα ήταν ιδανικά, αλλά δεν υπήρχε χειρουργείο.

Σώθηκε χάρη σε ιατρικό θαύμα

Έτσι, οι γιατροί εγχείρησαν τον ψαρά μόνο με τοπική αναισθησία. Μάλιστα, προχώρησαν σε μεταμόσχευση δέρματος, προκειμένου να περιθάλψουν τους σοβαρούς τραυματισμούς του.

Σύμφωνα με τους ιατρούς, ο ψαράς ήταν εξαιρετικά τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς ο κροκόδειλος δεν του έκοψε κάποια από τις βασικές αρτηρίες και η μόλυνση αποφεύχθηκε.

Το περιστατικό περιγράφηκε στην ιατρική επιθεώρηση Wilderness and Environmental Medicine.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.