Σάλος στις ΗΠΑ: Bρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό άλλες επτά τίγρεις στον ζωολογικό του Μπρονξ

Σάλος στις ΗΠΑ: Bρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό άλλες επτά τίγρεις στον ζωολογικό του Μπρονξ

Συνολικά οκτώ τίγρεις φέρονται να έχουν προσβληθεί από την ασθένεια covid-19 στον μεγάλο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης.

Η περίπτωση των τίγρεων δεν είναι η μοναδική, καθώς τρεις τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια εμφάνισαν συμπτώματα στις αρχές Απριλίου, όταν ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε μια τετράχρονη τίγρη της Μαλαισίας, με το όνομα Nadia, θετική για τον ιό. Οι δοκιμές σε αυτές τις έξι γάτες επιβεβαιώνουν τώρα ότι έχουν Covid-19. Μία ακόμη τίγρη δοκιμάστηκε επίσης θετική, παρά το ότι δεν παρουσίασε συμπτώματα.

Ο ζωολογικός κήπος λέει ότι και τα οκτώ ζώα συμπεριφέρονται κανονικά και τρώνε καλά.

Οι «μεγάλες γάτες» μολύνθηκαν από ένα μέλος του προσωπικού, αν και δεν είναι σαφές πώς συνέβη η μόλυνση, καθώς η μετάδοση μέσω αέρα από άνθρωπο σε ζώο δεν έχει διαπιστωθεί επιστημονικά για τον νέο κορωνοϊό.

Πλέον εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα τόσο στον ζωολογικό κήπο του Bronx, όσο και στον ζωολογικό κήπο του Central Park στο Μανχάταν, αλλά και τους ζωολογικούς κήπους στο Prospect Park στο Μπρούκλιν και στο Queens.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ζωολογικοί κήποι είναι κλειστοί από τις 16 Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.