ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκληρό βίντεο: Τουρίστας ανεβαίνει πάνω σε χελώνα και προσποιείται ότι καβαλάει πατίνι

Σκληρό βίντεο: Τουρίστας ανεβαίνει πάνω σε χελώνα και προσποιείται ότι καβαλάει πατίνι

Ένα απάνθρωπο και εξοργιστικό βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από την Ταϊβάν, όπου ένας τουρίστα ανεβαίνει πάνω σε μια θαλάσσια χελώνα και προσποιείται ότι καβαλάει hoverboard.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Απριλίου. Ο νεαρός τουρίστας μαζί με την παρέα του κωπηλατούσε στα ανοικτά των ακτών του νησιού Lambai στην Ταϊβάν, όταν το όμορφο θαλάσσιο πλάσμα εμφανίστηκε να κολυμπά από κάτω τους.

Πλάνα από έναν κολυμβητή που βρισκόταν ταυτόχρονα στην περιοχή δείχνει, πώς ένας από τους τουρίστες φτάνει κάτω για να χτυπήσει το κέλυφος της χελώνας της πράσινης θάλασσας. Στη συνέχεια, χαμηλώνει τα πόδια του και στέκεται πάνω στην άτυχη χελώνα σαν να πατά πάνω σε hoverboard. Η κακοποιημένη χελώνα φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς χρησιμοποιεί τα πτερύγια της για να στηριχθεί σε ένα κοντινό βράχο.

Δείτε το βίντεο με τον τουρίστα να πατά πάνω στη χελώνα:



O Marco Weizhong, που κατέγραψε το βίντεο με μια GoPro υποβρύχια κάμερα, φαίνεται να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του τουρίστα που έκανε snorkelling, για να τον εμποδίσει να βλάψει τη χελώνα.

Στη συνέχεια κολυμπάει και φωνάζει στον τουρίστα, λέγοντάς του να σταματήσει. Όπως είπε ο Marco, σοκαρίστηκε όταν είδε το περιστατικό και το ανέφερε στο Γραφείο Τουρισμού της Ταϊβάν για έρευνα.

«Δεν θα σταθώ και θα παρακολουθήσω αυτήν την αηδιαστική συμπεριφορά. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε την άγρια φύση και να προστατεύουμε το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο άνδρας είπε ότι ο ξεναγός καθοδήγησε την ομάδα του προς τις χελώνες.

«Όχι μόνο οι τουρίστες άγγιξαν τις χελώνες, αλλά μάλιστα την πάτησαν με τα πόδια τους. Ως λάτρης των ωκεανών, δεν μπορώ πραγματικά να ανεχτώ αυτό το είδος της συμπεριφοράς. Έστειλα επιστολή αναφοράς στην κυβέρνηση, αλλά έλαβα μια ειδοποίηση που έλεγε ότι επειδή δεν είναι αδίκημα που συμβαίνει ενεργά, θα είναι δύσκολο για αυτούς να τους τιμωρήσουν αναδρομικά», είπε και πρόσθεσε:

«Ως εκ τούτου, θέλω να προσπαθήσω να σταματήσω αυτήν τη συμπεριφορά με τη δύναμη της κοινής γνώμης και να καλέσω το κοινό να σεβαστεί την άγρια φύση και να προστατεύσει το περιβάλλον».

Σε απάντηση στο παράπονο και την οργή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Διοίκηση Ναυτικής Περιπολίας αργότερα είπε ότι θα παρακολουθήσουν την περιοχή και θα αναζητήσουν τον άγνωστο τουρίστα που στάθηκε πάνω στη χελώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία της άγριας ζωής της Ταϊβάν, οι παραβάτες που παρενοχλούν, κυνηγούν ή σκοτώνουν ζώα, μπορούν να φυλακίζονται έως και δύο χρόνια και να πληρώνουν πρόστιμα έως 300.000 NTD (νέο δολάριο Ταϊβάν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.