Μωρά κουκουβάγιας: Αυτός είναι ο περίεργος λόγος που προτιμούν να κοιμούνται μπρούμυτα (φώτο)

Μωρά κουκουβάγιας: Αυτός είναι ο περίεργος λόγος που προτιμούν να κοιμούνται μπρούμυτα (φώτο)

Τα μωρά κουκουβάγια κοιμούνται συνήθως μπρούμυτα και θυμίζουν αρκετά μεθυσμένους ανθρώπους, που έχουν πέσει στο κρεβάτι χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους.

Πριν από λίγο καιρό ο δημοσιογράφος Μαρκ Ρις μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια άγνωστη πληροφορία για τις κουκουβάγιες, που ανακάλυψε.

Συγκεκριμένα, η πληροφορία αφορούσε τα μωρά κουκουβάγιες, τα οποία κοιμούνται μπρούμυτα, σαν να είναι μεθυσμένα. «Μόλις ανακάλυψα ότι τα μωρά κουκουβάγιες κοιμούνται μπρούμυτα επειδή το κεφάλι τους είναι πολύ βαρύ. Επίσης, δεν νομίζω να έχω ξαναδεί πόδια κουκουβάγιας», έγραψε ο Ρις σε tweet.

Η φωτογραφία είχε κάνει παλιότερα εντύπωση στους χρήστες του διαδικτύου και έγινε meme του τύπου «πήγαινε σπίτι κουκουβάγια, είσαι μεθυσμένη». Οι ενήλικες κουκουβάγιες κοιμούνται όρθιες, καθώς είναι πλήρως αναπτυγμένες. Ωστόσο, οι μικρές αγωνίζονται να κρατήσουν το βάρος του κεφαλιού τους, οπότε πρέπει να ξαπλώνουν, αναφέρει η IFL Science.

Η πληροφορία, σύμφωνα με το Unilad, επιβεβαιώθηκε σε άρθρο της National Audubon Society, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης αφιερωμένης στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Το Bored Panda αναφέρει ότι η ΜΚΟ είχε μοιραστεί μια συγκινητική ιστορία για δύο κουκουβάγιες που είχαν πέσει από τη φωλιά τους. Αφού τα μωρά επανήλθαν στο δέντρο, οι διασώστες παρατήρησαν πώς αναρρώνουν: Κρατώντας τα νύχια τους σφιχτά πιασμένα σε ένα κλαδί, οι κουκουβάγιες ξάπλωσαν στο στομάχι τους, γύρισαν τα κεφάλια τους στο πλάι και κοιμήθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.