Γιγαντιαίο πάντα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα (φωτό)

Γιγαντιαίο πάντα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα (φωτό)

Ένα γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γέννησε μωρό στον ζωολογικό κήπο Everland της Νότιας Κορέας.

Το επτάχρονο θηλυκό πάντα που ονομάζεται Ai Bao ζευγάρωσε με τον οκτάχρονο Le Bao, στα τέλη Μαρτίου και γέννησε ένα υγιές μωράκι στις 21:49 τοπική ώρα τη Δευτέρα το βράδυ στο Yongin.

Το μωρό είναι ένα θηλυκό πάντα με ύψος 16,5 εκ. και βάρος 197 γραμμάρια ενώ οι γιατροί που το εξέτασαν διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα υγιές μωρό πάντα.

Το μωρό και η μητέρα της θα παραμείνουν εκτός δημοσίων εμφανίσεων για λόγους υγείας.

Τα γιγαντιαία πάντα είναι από τα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο. Τα θηλυκά μπορούν να συλλάβουν μόνο μία φορά το χρόνο για μία έως τρεις ημέρες, την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή.

Η Κίνα στέλνει τους «ασπρόμαυρους πρεσβευτές» της στο εξωτερικό ως ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950, μία κίνηση που είναι γνωστή ως «διπλωματία των πάντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συγκεκριμένα πάντα δε, είναι τα πρώτα που έφτασαν στη Νότια Κορέα από το 1994 και το μωρό τους αναμένεται να επιστρέψει στην Κίνα σε τρία ή τέσσερα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.