ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρήτη: Eπικίνδυνο κουνούπι-τίγρης κάνει φωλιές σε πισίνες

Κρήτη: Eπικίνδυνο κουνούπι-τίγρης κάνει φωλιές σε πισίνες

Οι πισίνες ξενοδοχείων στην Κρήτη μετατράπηκαν σε τεράστιες φωλιές αναπαραγωγής κουνουπιών «τίγρεις».

Από τις Αρχές Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης έγινε συλλογή 527 κουνουπιών και διαπιστώθηκε πως τα 34 από αυτά ανήκουν στο είδος «τίγρης».

Συνολικά 25 παγίδες έχουν τοποθετηθεί σε όλη την Κρήτη. Από τα 527 κουνούπια που συλλέχθηκαν διαπιστώθηκε πως:

486 ανήκουν στο είδος Culex pipiens (κοινό κουνούπι)

34 στο Aedes albopictus (κουνούπι «τίγρης»)

6 στο Culiseta

1 στο Anopheles (ανωφελές κουνούπι)

Ο συντονιστής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης και αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής, Αντώνης Παπαδάκης, κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες αν εντοπίζουν φωλιές αναπαραγωγής κουνουπιών προκειμένου να γίνεται επέμβαση.

Ιός δυτικού Νείλου και ελονοσία

Σε κανένα κουνούπι στην Κρήτη δεν ανιχνεύτηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ιός Τσικουνγκούνια και το πλασμώδιο της ελονοσίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΤΕ με την Περιφέρεια Κρήτης, με αντικείμενο την παροχή επιστημονικής υποστήριξης για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη, έχουν ελεγχθεί 247 δείγματα ορών από κοτόπουλα για την παρουσία αντισωμάτων έναντι του ιού του Δυτικού Νείλου.

Δείγματα κουνουπιών

Νομός Ηρακλείου/Δήμος Ηρακλείου: 65 δείγματα κουνουπιών

Νομός Ρεθύμνου/Δήμοι Αγίου Βασιλείου, Ρεθύμνου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου: 63 δείγματα

Νομός Χανίων/Δήμοι Αποκορώνου, Χανίων, Κισσάμου, Πλατανιά: 70 δείγματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νομός Λασιθίου/Δήμοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας: 49 δείγματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.