ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγριες τίγρεις: Αυξήθηκε ο παγκόσμιος πληθυσμός τους

Άγριες τίγρεις: Αυξήθηκε ο παγκόσμιος πληθυσμός τους

Ο παγκόσμιος πληθυσμός των άγριων τίγρεων έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο οι ειδικοί εκφράζουν ελπίδες για το είδος ο αριθμός τους εμφανίζει αυξητική τάση.

Το 2010, υπήρχαν περί τις 3.200 άγριες τίγρεις ανά τον κόσμο. Πέντε χώρες όμως: Ινδία, Κίνα, Νεπάλ, Ρωσία και Μπουτάν, έχουν παρατηρήσει την ενθαρρυντική αύξηση.

Μόνο στην Ινδία, υπολογίζεται πως υπάρχουν σήμερα περί τις 2.600 με 3.350 τίγρεις. Πρόκειται για – περίπου – τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού τους.

Στο γειτονικό Νεπάλ το 2009 «φιλοξενούνταν» 121, ενώ σήμερα, μία δεκαετία αργότερα, ο αριθμός τους είναι 235. Όμοια είναι και τα στοιχεία για τις άλλες τρεις χώρες, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι προσπάθειες για διάσωσή τους στέφονται υπό επιτυχία.

«Οι τίγρεις ευημερούν εάν τους δοθεί αρκετός χώρος και νερό. Γίνεται προσπάθεια, λοιπόν, για καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντός τους», σημείωσε η Becci May, επικεφαλής της WWF στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ίδια, ωστόσο, προειδοποίησε πως παρότι τα νέα είναι καλά, οι απειλές για το είδος είναι ακόμη υπαρκτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.