ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο γιγαντιαίος κροκόδειλος σήμα-κατατεθέν του Κουίνσλαντ πέθανε στα 90 του (βίντεο-φώτο)

Ο γιγαντιαίος κροκόδειλος σήμα-κατατεθέν του Κουίνσλαντ πέθανε στα 90 του (βίντεο-φώτο)

Ο Μπούκα, που υιοθετήθηκε από το ζωολογικό κήπο Koorana Crocodile Farm το 1984, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, πέθανε στα 90 του.

Πρόκειται για έναν γιγαντιαίο κροκόδειλο, με μήκος πάνω από 5,3 μέτρα και 1.000 κιλά βάρος, τον οποίο χαρακτήριζαν «ευγενικό» και με «αθώα καρδιά», αφού ποτέ του δεν είχε πειράξει κανέναν. Το επιβλητικό αμφίβιο ερπετό ζούσε για δεκαετίες σε ένα αρδευτικό κανάλι, σε μια φάρμα, στο βόρειο Κουίνσλαντ, χωρίς ποτέ να πειράξει κανέναν.

Σύμφωνα με το ζωολογικό πάρκο, ο Μπούκα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αμφίβιο ερπετό του είδους του σε ολόκληρη την Αυστραλία, ενώ ο φροντιστής του στο ζωολογικό κήπο, Τζον Λέβερ, ανέφερε σχετικά: «Ήταν μια καλή συντροφιά. Του άρεσε να κολυμπάει υποβρυχίως και οι άνθρωποι κολυμπούσαν από πάνω του, γιατί ποτέ του δεν είχε επιτεθεί σε κανέναν».

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας που ο κροκόδειλος ζούσε πριν αιχμαλωτιστεί τον τάιζε καθημερνά, αλλά όταν η περιοχή γέμισε παραθεριστές φοβήθηκε και πρότεινε στο ζωολογικό πάρκο να τον υιοθετήσει. Ο υπέργηρος κροκόδειλος παρέμενε δραστήριος και σεξουαλικά μέχρι το τέλος της ζωής του, με τη «σύντροφό» του να γεννάει πέρυσι 56 αβγά. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει να γίνεται ληθαργικός, ώσπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Το κεφάλι του, μαζί με τα τρομερά σαγόνια του, θα κρεμαστούν τώρα από την οροφή του εστιατορίου του φυσικού καταφυγίου, ως φόρος τιμής στη μνήμη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.