ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έσωσε δύο λιοντάρια από βέβαιο θάνατο κι εκείνα τον σκότωσαν (βίντεο)

Έσωσε δύο λιοντάρια από βέβαιο θάνατο κι εκείνα τον σκότωσαν (βίντεο)

Ο Ουέστ Μάθιουσον βρήκε τραγικό θάνατο στη Νότια Αφρική, την ώρα που είχε βγάλει βόλτα δύο λιοντάρια, που διατηρούσε ως κατοικίδια.

Ο «Θεός Ουέστ», όπως τον ήξεραν οι περισσότεροι, είχε σώσει τις δύο λέαινες από το λεγόμενο «κονσερβοποιημένο κυνήγι». Πρόκειται για μια συνθήκη, συνηθισμένη στη χώρα, κατά την οποία είτε τα ζώα γίνονται θήραμα σε μια κλειστή περιοχή είτε αναπαράγονται με αυτό τον σκοπό. Έκτοτε η Τάνα και η Ντέμι, όπως είχε ονομάσει τα δύο ζώα, ζούσαν στο κτήμα του, μαζί του.

Ήταν πέντε ημερών όταν τα πήρε υπό τη σκέπη του. Έχοντας γίνει πλέον πέντε ετών, τα έβγαλε την Παρασκευή (28/08) βόλτα, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια δύο φορές την ημέρα. Κάποια στιγμή, όμως, τα δύο λιοντάρια έγιναν επιθετικά το ένα προς το άλλο -για άγνωστη αιτία- και ο Νοτιοαφρικανός έγινε κοινός στόχος τους.

Η σύζυγός του, που τους ακολουθούσε με το αυτοκίνητό της, προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή των δύο λεαίνων, αλλά ήταν μάταιο. Του επιτέθηκαν και του προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα, τα οποία τον οδήγησαν στο θάνατό του. Ήταν 68 ετών.

Πλέον, και τα δύο λιοντάρια βρίσκονται σε κέντρο προστασίας της άγριας ζωής στο Λιμπόπο, με σκοπό κάποια στιγμή να απελευθερωθούν στη φύση, σύμφωνα με την επιθυμία της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.