ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πολωνία: Εντοπίστηκε θετικό δείγμα κορωνοϊού σε φάρμα με εκτρεφόμενα βιζόν

Πολωνία: Εντοπίστηκε θετικό δείγμα κορωνοϊού σε φάρμα με εκτρεφόμενα βιζόν

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκντανσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι Πολωνοί επιστήμονες εντόπισαν θετικό δείγμα κορωνοϊού σε φάρμα με βιζόν, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Πολωνία, μεγάλος παραγωγός γούνας βιζόν, άρχισε τους ελέγχους για κορονοϊό μεταξύ των εκτρεφόμενων βιζόν και των εργαζομένων αυτόν τον μήνα έπειτα από τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του ιού σε εκτροφεία βιζόν στη Δανία, που οδήγησε στη θανάτωση όλων αυτών των ζώων σε εθνικό επίπεδο εκεί, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι τώρα περιστατικά κορωνοϊού μεταξύ των βιζόν στην Πολωνία.

Οι κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως 18 περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε εργαζομένους σε εκτροφεία βιζόν αφότου ξέσπασε η πανδημία, αλλά είπαν πως είναι απίθανο οι άνθρωποι να μολύνθηκαν από τα ζώα.

Το Πανεπιστήμιο του Γκντανσκ ανέφερε σε ανακοίνωση πως δύο επιστήμονες εξέτασαν 91 βιζόν για κορονοϊό και οκτώ βρέθηκαν θετικά.

«Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό επιβεβαιωμένης μόλυνσης με SARS-CoV-2 σε εκτρεφόμενα ζώα στην Πολωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κτηνιατρικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως διέταξαν τη διενέργεια τεστ σε 18 εκτροφεία σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες της χώρας. Η βόρεια περιφέρεια ήταν μία από αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οργανώσεις της βιομηχανίας αντιτάχθηκαν με σφοδρότητα στα τεστ λόγω της ανησυχίας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανάτωση των βιζόν σε εθνικό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.