ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πινακίδες σε δρόμο στον Καναδά: «Μην αφήνετε τους ταράνδους να γλείφουν το αμάξι σας» (φώτο-βίντεο)

Πινακίδες σε δρόμο στον Καναδά: «Μην αφήνετε τους ταράνδους να γλείφουν το αμάξι σας» (φώτο-βίντεο)

Ένα σίγουρα… περίεργο μήνυμα εμφανίστηκε σε φωτεινές οδικές πινακίδες, στην πόλη Τζάσπερ, στην Αλμπέρτα του Καναδά, καθώς έγραφε «μην αφήνετε τους ταράνδους να γλείφουν το αμάξι σας».

«Έχουν μανία με το αλάτι, είναι κάτι που χρειάζονται για να λαμβάνουν τα απαραίτητα άλατα στον οργανισμό τους» αναφέρει ο εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου Jasper National Park.

Μιλώντας στο CNN, ο Στιβ Γιανγκ ανέφερε πως «συνήθως οι τάρανδοι το λαμβάνουν από αλμυρές λίμνες στο πάρκο, αλλά πλέον έχουν καταλάβει ότι μπορούν να το παίρνουν από το αλάτι των δρόμων που πιτσιλάει τα αυτοκίνητα».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπου του εθνικού πάρκου, οι τάρανδοι θα μπορούσαν να συνηθίσουν να πλησιάζουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

«Οι τάρανδοι και τα αυτοκίνητα δεν είναι καλός συνδυασμός. Εάν χτυπήσει τάρανδο με το αμάξι, τα πόδια του μπορεί να τρυπήσουν το παρμπρίζ» αναφέρει.

Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις έναν τάρανδο από το να πλησιάσει το όχημά σου είναι απλά οδηγώντας μακριά του, όταν τον δεις να πλησιάσει, ανέφερε ο Γιανγκ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.