ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πακιστάν: Αφέθηκε ελεύθερος ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου (βίντεο)

Πακιστάν: Αφέθηκε ελεύθερος ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου (βίντεο)

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου, που ζούσε σε άθλιες συνθήκες σε ζωολογικό κήπο του Πακιστάν.

Λίγο πριν αναχωρήσει προς την ελευθερία, οργανώθηκε πάρτι για τον διάσημο πλέον παγκοσμίως “μοναχικό ελέφαντα”.

Μεγάλη εκστρατεία φιλοζωϊκών οργανώσεων και εθελοντών ολοκληρώθηκε λοιπόν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ιδιαίτερη δε συνεισφορά και προβολή έλαβε η απελευθέρωση του Κάαβαν όταν στην υπόθεση στρατεύθηκε και η διάσημη τραγουδίστρια Σερ η οποία μάλιστα μετέβη στο Πακιστάν για να τον αποχαιρετίσει.

Η Σερ έστειλε σε ένα tweet τις ευχαριστίες της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ίμραν Καν την Παρασκευή (27/11), «καθώς κατέστησε δυνατό για εμένα να πάω τον Κάαβαν στην Καμπότζη».

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρεται πως ο Καν ευχαρίστησε τη Σερ και την προσκάλεσε να συμμετάσχει περαιτέρω σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο Πακιστάν.

Για το ταξίδι του Κάαβαν από το Πακιστάν σε καταφύγιο άγριων ζώων στην Καμπότζη ετοιμάστηκε ολόκληρη επιχείρηση.

Ο Κάαβαν μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην επαρχία Σιεμ Ρεάπ της Καμπότζης. Εκπαιδεύτηκε από ειδικούς της οργάνωσης Four Paws, που ήταν εφοδιασμένοι με μπανάνες και άλλες λιχουδιές, προκειμένου να συνηθίσει τον στενό χώρο του μεταγωγικού αεροσκάφους και τους δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια της 10ωρης πτήσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 36χρονος ασιατικός ελέφαντας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Ισλαμαμπάντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.