ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οσελότος: Το Άγριο αιλουροειδές που λατρεύει τις σκανδαλιές (βίντεο)

Οσελότος: Το Άγριο αιλουροειδές που λατρεύει τις σκανδαλιές (βίντεο)

Ο παρακάτω Οσελότος είναι μια πανέμορφη μεγάλη γάτα που λατρεύει τις σκανδαλιές. Σαν γνήσιο αρπακτικό, κάνει επίθεση σε ότι κινείται, βγάζει νύχια, ορμάει στα πιάτα και σκαρφαλώνει στα ράφια.

Για να αποκτήσει αυτό που έχει βάλει στο μάτι, ο μίνι κυνηγός θα κάνει ότι περνά από τα… νύχια του!

Βέβαια δεν λείπουν οι στιγμές που είναι τρυφερός και αναζητά χάδια απλά σαν ένας μεγάλος γάτος.

Με τον Μπόνιφεϊς στο σπίτι, οι ιδιοκτήτες του μάλλον δεν πρόκειται να βαρεθούν ποτέ…

Ο οσελότος ανήκει στις μικρές προς μέσου μεγέθους αγριόγατες, με διαστάσεις περίπου όσο μιας οικιακής γάτας και διαθέτει από τα ωραιότερα τριχώματα στην κατηγορία των αιλουροειδών.

Είναι πολύ δραστήριο ζώο, κατά βάση εσπερο-νυκτόβιο, αν και μπορεί να δραστηριοποιείται και κατά τη διάρκεια της ημέρας, για περισσότερο από 12 ώρες κάθε 24ωρο.

Όπως πολλές άγριες γάτες, οι οσελότοι περιστασιακά εκτρέφονται ως κατοικίδια ζώα.

Ο πιο γνωστός οσελότος ήταν ο Μπαμπού, που ανήκε στον ιδιόρρυθμο ζωγράφο Νταλί, τον οποίο έπαιρνε πάντα μαζί στα ταξίδια του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.