ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αποτρόπαιο έγκλημα: Γυναίκα σκότωσε καμηλοπάρδαλη και ξερίζωσε την καρδιά της (φώτο)

Αποτρόπαιο έγκλημα: Γυναίκα σκότωσε καμηλοπάρδαλη και ξερίζωσε την καρδιά της (φώτο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το έγκλημα που πραγματοποίησε η 32χρονη Μέρελιζ Βαν Ντερ Μερ, καθώς σκότωσε μια ηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη, της ξερίζωσε την καρδιά και την έκανε δώρο στον άντρα της για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η 32χρονη Μέρελιζ Βαν Ντερ Μερ, ταξίδεψε σε τουριστικό θέρετρο στην Νότια Αφρική με τον σύζυγό της για να περάσουν τις διακοπές τους στο Sun City. Η 32χρονη έδωσε σχεδόν 3 χιλιάδες δολάρια για μια ευκαιρία να κυνηγήσει την 17 ετών καμηλοπάρδαλη.

«Ο υπέροχος σύζυγός μου ήξερε ότι αυτό ήταν το όνειρό μου και με υποστήριξε πλήρως. Ήμουν κυριολεκτικά σαν ένα μικρό παιδί για 2 εβδομάδες και μετρούσα τις μέρες».

Η 32χρονη κυνηγός δημοσίευσε τις φωτογραφίες της στο Facebook, με εκείνη να χαμογελάει και να κρατάει στα χέρια της την καρδιά του ζώου.

«Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο μεγάλη είναι η καρδιά μιας καμηλοπάρδαλης;», έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας και πρόσθεσε πως η καρδιά προορίζεται για τον άντρα της ενώ το σώμα της καμηλοπάρδαλης θα το μετατρέψει σε… χαλί.

Μάλιστα η Βαν Ντερ Μερ υποστήριξε πως δεν είναι πρόβλημα ο θάνατος των ζώων καθώς με το κυνήγι, όπως δήλωσε, βοηθάει στην πραγματικότητα τον πληθυσμό τους.

«Εάν απαγορευτεί το κυνήγι, τα ζώα θα γίνουν άχρηστα και θα εξαφανιστούν. Το κυνήγι βοήθησε να φέρει πίσω πολλά είδη από το χείλος της εξαφάνισης. Οι μόνοι που προστατεύουν αυτά τα ζώα είναι κυνηγοί».

Η Ελίζα Άλεν από την διεθνή οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων δήλωσε πως άτομα που σκοτώνουν άλλα ζωντανά είδη πρέπει να θεωρούνται κοινωνιοπαθείς.

«Μια μέρα, το κυνήγι τροπαίων θα καταγραφεί ως ένδειξη ψυχιατρικής διαταραχής, όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα», σχολίασε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.