ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΔΕΘ: Άλογο 300 κιλών από παλιοσίδερα το μήνυμα για την ανακύκλωση

ΔΕΘ: Άλογο 300 κιλών από παλιοσίδερα το μήνυμα για την ανακύκλωση

Είναι φτιαγμένο από αμορτισέρ, εξατμίσεις, κομμάτια από κινητήρες αυτοκινήτων, κουτάλες και ό, τι άλλο παλιοσίδερο καταλήγει στην ανακύκλωση. Το 300 κιλών μεταλλικό άλογο, σε φυσική διάσταση, που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο, απέναντι από τον πύργο του ΟΤΕ, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον, τραβάει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών της 81ης ΔΕΘ.

«Είναι μάλλον από τα πολυφωτογραφημένα σημεία της φετινής διοργάνωσης, αφού πάρα πολλοί στέκονται δίπλα στον “Κοκκίνη”, όπως τον ονομάσαμε και ποζάρουν για μία φωτογραφία» λέει  η Ανν Σουρβίλ (Anne Surville), διευθύντρια του εμπορικού τμήματος της «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ», που τοποθέτησε το εντυπωσιακό έκθεμα, φιλοτεχνημένο από τον Σπύρο Κοντούλη, από τον Αλμυρό Βόλου.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για το δεύτερο άλογο που φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Κοντούλη για την εταιρεία και κατασκευάσθηκε με υλικά τα οποία επέλεξε ο ίδιος από τους σωρούς με παλιοσίδερο, που προέρχονται από την ανακύκλωση μετάλλων (ανακύκλωση αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, παλαιών ειδών οικιακής χρήσης, μεταλλικών υπολειμμάτων από την διαδικασία παραγωγής βιομηχανιών, επεξεργασίες μετάλλων, μηχανές, κ.α).

«Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η ανακύκλωση δεν είναι κάτι βαρετό, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε κάτι όμορφο, σε ένα αντικείμενο τέχνης» προσθέτει η κ. Σουρβίλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρία «ΑΕΙΦΟΡΟΣ» – θυγατρική της «ΣΙΔΕΝΟΡ» – είναι εταιρία ανακύκλωσης μετάλλων και διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων, με εγκαταστάσεις στον Αλμυρό και στη Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται μόνιμα τοποθετημένο το μεταλλικό άγαλμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.