ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στη μάχη για την καθαριότητα ο Δήμος Αθηναίων- Αποκομιδή 5 τόνων φρούτων και λαχανικών καθημερινά από τις λαϊκές αγορές

Στη μάχη για την καθαριότητα ο Δήμος Αθηναίων- Αποκομιδή 5 τόνων φρούτων και λαχανικών καθημερινά από τις λαϊκές αγορές

Πέντε τόνους φρούτων και λαχανικών που συλλέγονται από τις λαϊκές αγορές στέλνει καθημερινά για κομποστοποίηση ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκομιδής βιο-αποβλήτων.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στην Αθήνα και εφαρμόζεται σε ακόμη 20 μεγάλες πόλεις της χώρας πρόκειται να εντατικοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου.

«Η μάχη για την καθαριότητα στην πόλη είναι καθημερινή και σκληρή, με επιτυχίες και αστοχίες. Αναπροσαρμόζουμε συνεχώς την τακτική μας, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες, που δυστυχώς επιβαρύνονται και από την αδιαφορία πολλών συμπολιτών μας. Προσπαθούμε παράλληλα να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές λύσεις που εξοικονομούν πόρους, προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την εικόνα της πόλης μας. Η κομποστοποίηση προϊόντων των λαϊκών αγορών – που αλλιώς θα πήγαιναν στη χωματερή – είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, ο δήμος έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τη σύγχρονη διαδικασία κομποστοποίησης απορριμμάτων, σύμφωνα και με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που προωθεί τον διαχωρισμό στην πηγή και την εναρμόνιση με την οδηγία πλαίσιο 2008/98/ΕΚ.

Η διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων προγραμματίζει να ξεκινήσει και την αποκομιδή οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση από τους μεγαλύτερους παραγωγούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται μόλις παραληφθούν οι καφέ κάδοι και θα αφορά, σε πρώτη φάση, όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, τις αλυσίδες super market, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη λαχαναγορά και τα μεγάλα οπωροπωλεία, τόνισε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Γιώργος Μπρούλιας, σημειώνοντας ότι «η εκτιμώμενη ποσότητα ημερησίως, βάσει της έρευνας, θα είναι τουλάχιστον 30 οργανικών υπολειμμάτων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή στις κατηγορίες παραγωγής οργανικών υπολειμμάτων, η εκτιμώμενη ποσότητα μαζί με τις λαϊκές θα ανέλθει στους 60 τόνους ημερησίως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.