«Παρελθόν» και στη Γερμανία οι πλαστικές σακούλες

«Παρελθόν» και στη Γερμανία οι πλαστικές σακούλες

Η Γερμανική Κυβέρνηση, προετοιμάζεται να θέσει οριστικό τέλος στη χρήση πλαστικής σακούλας σε όλα τα πολυκαταστήματα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε (από τους Σοσιαλδημοκράτες) προβλέπει ότι από το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα απαγορεύονται πλήρως οι πλαστικές σακούλες (ακόμη και οι βιοδιασπώμενες) στο λιανικό εμπόριο με μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών προκειμένου να εξαντληθούν τα υπάρχοντα αποθέματα.

Από το μέτρο θα εξαιρεθούν μόνον οι σακούλες που διατίθενται στα παραρτήματα φρούτων και λαχανικών των σούπερ μάρκετ αλλά και σακούλες πολλαπλών χρήσεων.

Όσοι έμποροι παραβιάσουν το μέτρα θα απειλούνται με βαριά πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ, αναφέρει η Bild.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χρήση πλαστικών σακουλών έχει πάντως ήδη μειωθεί αισθητά στη Γερμανία: Από 70 ετησίως ανά κάτοικο το 2015 έπεσε στις 20 σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.