ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Aνοίγει το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη Θέρμη

Θεσσαλονίκη: Aνοίγει το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη Θέρμη

Σύντομα θα εγκαινιαστεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ. του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νικολάου Ταγαρά, επέρχεται τροποποίηση του εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του υπ΄ αριθμ. 1479Γ αγροτεμαχίου, στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή του Δήμου Θέρμης, για τον καθορισμό κοινωφελών εξυπηρετήσεων (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και παράλληλα καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, ενώ δημιουργείται οικοδομικό τετράγωνο με αριθμό 1 και προβλέπεται περιμετρική οδός πλάτους 8 μέτρων.

Στο οικοδομικό αυτό τετράγωνο 1 ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,4, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης το 40%, ο συντελεστής κατ΄ όγκο εκμετάλλευσης 4,40 και οι ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του Ο.Τ. τα 6 μέτρα από την πίσω και πλάγια όρια και τα 12,30 μέτρα από το δρόμο.

Παράλληλα, το σχέδιο Π.Δ. προβλέπει ότι εάν κατά τις εργασίες –εκσκαφές εντοπιστούν αρχαία, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου. Ακόμη, προβλέπει ότι τα έργα δεν πρέπει να διαταράξουν και να επιβαρύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, προβλέπει το σχέδιο Π.Δ. ότι πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία, κ.λπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.