ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σπάνιο φαινόμενο: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από κόκκινη παλίρροια (φωτο)

Σπάνιο φαινόμενο: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από κόκκινη παλίρροια (φωτο)

Κόκκινη παλίρροια είναι ένα κοινό όνομα για ένα φαινόμενο πιο σωστά γνωστό ως άνθιση άλγης. Η άλγη είναι είναι μια ομάδα μικρο-οργανισμών που εμφανίζονται σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών βιότοπων.

Είναι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί που περιέχουν χλωροφύλλη, έχουν απλές αναπαραγωγικές δομές, και οι ιστοί τους δεν διαφοροποιούνται σε ρίζες, μίσχους ή φύλλα. Ορισμένων είδη, όπως το Dinoflagelate, περιέχουν φωτοσυνθετικές χρωστικές ουσίες, που το χρώμα τους ποικίλλει από πράσινο έως καστανό και κόκκινο.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν πολλές φορές να σχηματίσουν ένα ορατό επίπεδο στην επιφάνεια των υδάτων και όταν η συγκέντρωσή τους είναι ιδιαίτερα υψηλή να χρωματίσουν το νερό.

Συχνά οι σχηματισμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής που εμφανίζονται. Το αποτέλεσμα, εκτός από ανησυχητικό για το περιβάλλον, είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.