«Τρέμει» η Κρήτη – Πάνω από 750 μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι

«Τρέμει» η Κρήτη – Πάνω από 750 μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι

Συνεχίζει να «τρέμει» η Κρήτη, καθώς από την ημέρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί 750 μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται και το φαινόμενο δείχνει σταδιακή εκτόνωση κάτι που όπως ανέφερε τον καθησυχάζει.

Συγκεκριμένα ο γνωστός σεισμολόγος ανέφερε: «750 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί και αναλυθεί από το Αρκαλοχώρι τις πρώτες δέκα ημέρες και φαίνεται σταδιακή εκτόνωση που με καθησυχάζει».

Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας ανάρτησε ένα γράφημα και έναν χάρτη με τους με τα επίκεντρα των μετασεισμών. Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έχουν καταγραφεί και αρκετοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με τον μεγαλύτερο να ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα έφθασαν στην περιοχή και οι πρώτοι οικίσκοι προκειμένου να στεγάσουν τους κατοίκους που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει 34 οικίσκοι ενώ αναμένονται και άλλοι, καθώς και 15 οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των μαθητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, 220 σεισμόπληκτοι μένουν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου, 170 άτομα μένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε οικισμούς του δήμου Μινώα Πεδιάδος, 128 άτομα παραμένουν σε σκηνές και 40 άτομα φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.