Κ.Μαρουσάκης: «Έρχεται μεσογειακός κυκλώνας – Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας»

Κ.Μαρουσάκης: «Έρχεται μεσογειακός κυκλώνας – Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας»

Για την κακοκαιρία που συνεχίζεται να αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ισχυρή τα επόμενα 24ωρα μίλησε το πρωί της Τρίτης (12/10) ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα φτάσουν μέχρι και τα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου με τα φαινόμενα να μην αποκλείεται τοπικά να είναι και έντονα» υπογράμμισε.

«Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και αύριο Τετάρτη με την ηλιοφάνεια να εναλλάσσεται με τις συννεφιές που θα δίνουν τοπικές βροχές» πρόσθεσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Προειδοποίηση για μεσογειακό κυκλώνα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες ημέρες θα «κατέβει» προς την περιοχή μας μια ψυχρή αέρια μάζα που ξεκινά από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή της Ιταλίας και θα θα εισέλθει στην Κεντρική Μεσόγειο ενώ θα αλληλεπιδράσει με τα θερμά νερά της Κεντρικής Μεσογείου και στην ουσία θα δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια, νοτιοδυτικά της Ιταλίας.

«Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό δεν αποκλείεται να προσεγγίσει σε ένταση την ένταση ενός μεσογειακού κυκλώνα ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ιουνίου Πελάγου» είπε ο μετεωρολόγος.

«Θα έχουμε και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη που θα κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, πολλές περιοχές θα μπουν και πάλι στο κόκκινο» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.