ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Λέκκας για σεισμό 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Δεν έχει σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι»

Ε.Λέκκας για σεισμό 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Δεν έχει σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι»

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, εξήγησε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά σεισμικά κέντρα αυτό που έδωσε στο σημερινό σεισμό σε σχέση με εκείνο που είχε δώσει το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, πριν από δύο εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, ο σημερινός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός μολονότι το επίκεντρό του βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο. Μάλιστα, όπως είπε δεν έγινε αισθητός μόνο στην Κρήτη αλλά έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι ο σημερινός σεισμός αναπτύχθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με το σεισμό του Αρκαλοχωρίου. «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο δεν πρέπει να συνδέουμε τον έναν σεισμό με τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι υπάρχει μια απόσταση 80 χλμ. ανάμεσα στα δύο σεισμικά κέντρα.

«Δεν συνδέεται το ένα ρήγμα με το άλλο», προσέθεσε. «Έχουμε ένα νέο σεισμό, είναι τελείως διαφορετική κατάσταση, δύο εντελώς διαφορετικά σεισμικά κέντρα και έχουν και τελείως διαφορετική συμπεριφορά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Λέκκας είπε ότι αναμένουν να δουν αν έχει επηρεαστεί από το σεισμό το χερσαίο του νησιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.