ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Χουλιάρας για σεισμό στην Κρήτη: «Περιμένουμε νέο σεισμό 5 – 5,5 Ρίχτερ»

Γ.Χουλιάρας για σεισμό στην Κρήτη: «Περιμένουμε νέο σεισμό 5 – 5,5 Ρίχτερ»

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, προχώρησε στην εκτίμηση ότι η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Ζάκρου, ήταν η κύρια.

Αλλά για βεβαιωθεί, θα πρέπει να εκδηλωθεί ένας ισχυρός μετασεισμός, όπως έγινε με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Ο κ. Χουλιάρας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να το βεβαιώσουμε με έναν ισχυρό μετασεισμό τις επόμενες μέρες, αν είναι ο κύριος σεισμός… Φαίνεται ότι εκεί είμαστε”.

«Στο Αρκαλοχώρι μετά τον 5,8 αμέσως είχαμε 5,3 Ρίχτερ. Θα περιμένουμε μετά τον 6,3 έναν 5 με 5,5 Ρίχτερ, αλλά δε θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι υποθαλάσσια, ενώ ήδη καταγράφουμε μικρότερους σεισμούς» εξήγησε ο κ. Χουλιάρας, ζητώντας να δοθεί έμφαση στο Αρκαλοχώρι και τους κατοίκους του.

Ο σεισμολόγος διευκρίνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει σύνδεση του σεισμού στο Αρκαλοχώρι και του σημερινού σεισμού. Όπως είπε, δεν υπάρχει σύνδεση από μια πρώτη άποψη, καθώς είναι διαφορετικά τα ρήγματα, δυο διαφορετικές ταυτόχρονες πηγές, και είναι μακρινή η απόσταση των δύο επίκεντρων.

Όσον αφορά την προειδοποίηση για τσουνάμι έκανε λόγο για τυπική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν το επίκεντρο ενός σεισμού είναι πάνω από 5,5 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο το Γεωδυναμικό εκδίδει αυτόματα προειδοποίηση για τσουνάμι, δεν έχουμε παρακολουθήσει τίποτα ανησυχητικό, πρέπει να δούμε λίγες ώρες να δούμε πώς εξελίσσεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.